Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου κατοικίας από ΟΕΚ

Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το έτος 2008, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οι δικαιούχοι φέτος θα υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για το πρόγραμμα μόνο στα ΚΕΠ της περιοχής κατοικίας τους, από την ημερομηνία έναρξης (7-7-08) μέχρι και τη Δευτέρα 15-12-08. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος:

α) Εργατοϋπάλληλοι οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, είναι ασφαλισμένοι σε οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον ΟΕΚ, καθώς και

β) Συνταξιούχοι οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών, που έχουν καταβάλει ως εργαζόμενοι, εισφορές υπέρ ΟΕΚ.

Οι ανωτέρω πρέπει επιπλέον να συγκεντρώνουν και τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2008 να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

2. Να ενοικίαζαν κύρια κατοικία το έτος 2007 και να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους περιουσιακά στοιχεία, οπουδήποτε

στην Ελλάδα, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγαση.

3. Να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους δάνειο ή κατοικία από τον ΟΕΚ ή στεγαστικό δάνειο από το υπ. Υγείας Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων βάσει του Ν.Δ. 1138/72. Για το πρόγραμμα ισχύουν και ασφαλιστικές προϋποθέσεις, ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου.

Στην αίτηση συμμετοχής, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν τα παρακάτω μέλη της οικογένειάς του, μόνο εφόσον συγκατοικούν μόνιμα μαζί του:

α) Την/τον σύζυγό του/της.

β) Τα ανύπαντρα παιδιά που γεννήθηκαν με ή χωρίς γάμο των γονιών ή νομιμοποιήθηκαν ή αναγνωρίσθηκαν ή υιοθετήθηκαν και δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

γ) Τα διαζευγμένα ή σε χηρεία παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του, εφόσον δεν δικαιούνται τα ίδια στεγαστικής συνδρομής και δεν έχουν δικό τους εισόδημα.

δ) Τους ανύπαντρους, ορφανούς και από τους δύο γονείς εγγονούς και αδελφούς μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας τους.

ε) Οσα από τα προηγούμενα προστατευόμενα μέλη (παιδιά, εγγονούς, αδελφούς κ.λπ.) σπουδάζουν σε ανώτατες ή ανώτερες ή μεταλυκειακές κρατικές σχολές και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του και

στ) Οσα από τα προηγούμενα πρόσωπα είναι ανίκανα για κάθε εργασία, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις (εισοδηματικές και ασφαλιστικές), τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν και γενικά όλες οι ρυθμίσεις, που προβλέπονται βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ( www.oek.gr ).

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: