Κυριακή 24 Αυγούστου 2008


Επιστολή της προέδρου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων ΠΡΟΣ τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Φώλια

Ζητήσαμε στήριξη και υποστήριξη από την πολιτεία, σε αυτήν την τάξη των πρατηριούχων με τα τόσα προβλήματα (ασφαλιστικό, υψηλό κοστολόγιο κ.λ.π).


Anaitolika.gr - Αναπόκριση
(23-08-2008)

ΠΕΡΙBΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ




Ενωση Καταναλωτών Χανίων

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ



Χανιά 21-08-2008



κ.Υπουργέ,

Μέσα στους βασικούς στόχους και σκοπούς της ΄Ενωσής μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), είναι η προστασία των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή, και ως Ένωση οφείλουμε να τα υποστηρίξουμε,και να απαιτήσουμε ως πολίτες-καταναλωτές από την πολιτεία, να βρει τα μέσα εκείνα και τον τρόπο που να μας τα εξασφαλίσει.


κ.Υπουργέ,

Είμαστε γνώστες, ότι στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, θα πρέπει να ενδυναμώσετε τις νέες δομές αυτής που είναι: H λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και η Ενημέρωση του Καταναλωτή (με την υποστήριξη των Καταναλωτικών Ενώσεων).
Σαν Καταναλωτική Ένωση ,ζητούμε χαμηλές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, ζητούμε ασφαλή προϊόντα, πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένη την Κ.Υ.Α Δ1/20062/14-08-2008, με την οποία επιβλήθηκε πλαφόν, σε ορισμένα καύσιμα στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Νομό μας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Εδώ από τα Χανιά, σε έρευνα μας, αρχές Ιουνίου και εξαιτίας της ακρίβειας που βιώναμε, καταγγείλαμε στα Μ.Μ.Ε ότι δεν ήταν τα πρατήρια που δημιουργούσαν την ακρίβεια, οι εταιρείες πουλούσαν ακριβά, και ζητήσαμε άμεση επέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Διαπιστώσαμε ότι τα πρατήρια εισέπρατταν μεικτό ποσοστό κέρδος 5%.

Ζητήσαμε στήριξη και υποστήριξη από την πολιτεία, σε αυτήν την τάξη των πρατηριούχων με τα τόσα προβλήματα (ασφαλιστικό, υψηλό κοστολόγιο κ.λ.π).

κ.Υπουργέ,

Εκπροσωπείτε την πολιτεία, και σημαία έχετε την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κλάδων, αφουγκραστείτε τους βενζινοπώλες του Νομού μας, μη τους στερείτε το δικαίωμα της συμβολής τους στην οικονομία της χώρας, σας ζητάμε εμείς οι καταναλωτές, αφού είμαστε και εμείς ένας μοχλός της αγοράς, να εξετάσετε μία νέα φόρμουλα με συντελεστή κανένα χαμένο.

Ζητάμε από σας, ένα νέο πλαίσιο μετά από μελέτη, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού, την ομαλή λειτουργία της αγοράς των καυσίμων, χωρίς τον οικονομικό μαρασμό των πρατηριούχων, που σήμερα πραγματικά είναι οικονομικά χαμένοι, αφού λόγω πλαφόν, το κέρδος τους είναι περιορισμένο, δεν θέλουμε μέτρα που να επιτρέπουν σε κάποιους να αισχροκερδούν εις βάρος μας. Διότι σίγουρα κ. Υπουργέ το φαινόμενο αυτό θα ανέπτυξε μαραυγορίτες.

Ζητάμε άμεση λύση συμβατή, άρση του πλαφόν, βρισκόμαστε στο μέσω της τουριστικής περιόδου, με εκατοντάδες ξένους και ντόπιους επισκέπτες, των οποίων η μετακίνηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκε, λόγω των καυσίμων, με αποτέλεσμα να μη περιηγηθούν τον τόπο μας, και να μεταφέρουν την δυσαρέσκεια τους στην Χώρα τους.

κ. Υπουργέ,

Σας καλούμε και σας παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τους διακινητές των καυσίμων (διυλιστήρια, εταιρείες, πρατήρια) βρίσκοντας την λύση εκείνη, που θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της Αγοράς στο Νομό μας, στην δική μας προστασία, και στην πάταξη της ακρίβειας και κερδοσκοπίας που είναι ο στόχος σας.


Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ν.Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: