Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με το

Σε εφαρμογή του Νόμου  4446/2016 από τις 22 Ιανουαρίου, τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική δικαιοσύνη εντάσσονται προοδευτικά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων:

Tο ηλεκτρονικό παράβολο θα αντικαταστήσει σταδιακά την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Όσον αφορά τις αξίες των νέων παραβόλων, αυτές αναπροσαρμόστηκαν με στόχο τον εξορθολογισμό τους και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη. Ενδεικτικά αναφέρεται:

-Καταργείται το δικαστικό ένσημο για τις αναγνωριστικές αγωγές

-Το δικαστικό ένσημο για τις καταψηφιστικές αγωγές μειώνεται κατά 50% στις περιπτώσεις των εργατικών διαφορών.

-Τα παράβολα έφεσης στην πολιτική δίκη, που πριν την ψήφιση του νόμου ανέρχονταν σε ύψος 200€, μειώνονται σε ποσοστό ακόμη και μεγαλύτερο από 60%.

-Τα παράβολα μήνυσης ή έγκλησης μειώνονται σημαντικά.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή ειδικού παραβόλου, εφόσον χορηγείται αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης μετά από αίτημα που υποβάλλεται από τους ιδιώτες διαδίκους σε αστικές και διοικητικές υποθέσεις καθώς επίσης και  από το ΤΑΧΔΙΚ (ΝΠΔΔ) όταν είναι διάδικος.

Για τη διευκόλυνση του κοινού διατίθεται εγχειρίδιο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου και έκδοση κωδικού πληρωμής του. Τα στάδια της διαδικασίας περιγράφονται αναλυτικά και στον σύνδεσμο:

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σας κυρίες και κύριοι!
Επιτρέψτε μου να σας εύχομαι μια χαρούμενη και ευτυχισμένη έτος 2017, σας εύχομαι επιτυχία, επιτυχία, ευτυχία, υγεία, ειρήνη γύρω από σας και την επιχείρησή σας... Ότι οι βαθύτερες επιθυμίες σας πληρούνται εκ μέρους του Θεού.
Αυτή είναι μια ευκαιρία δάνειο, αξιόπιστη, γρήγορη και χωρίς καθυστέρηση. Για πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου: yord.novanka@gmail.com
Με εκτίμηση!