Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Μας δουλεύουν, πρέπει να αντιδράσουμε!!!Πρέπει εμείς να αναλάβουμε ρόλο ενεργό

 Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Η κοινωνία βράζει ....από θυμό ,αγανάκτηση, αλλά προπάντων από την έλλειψη  ελπίδας!!!
Δεν αντέχει πλέον τα παραμύθια , τον εξευτελισμό ...σε όλο του το μεγαλείο.Τα πάντα κατέρρευσαν, τα μπαούλα άδειασαν , οι καταθέσεις στέρεψαν, οι συντάξεις μειώθηκαν , οι δουλειές χάθηκαν.
και εκείνοι που μας κυβερνούν κρύφτηκαν στο τέχνασμα της προπαγάνδας και του εφευρετισμού, πως εκείνοι θα κρατηθούν και πως η κοινωνία θα τα χάσει όλα.Διότι  ενώ
 Θυμώνω....΄προβληματίζομαι, βλέπω ότι η κοινωνία βουλιάζει με όλα αυτά που τις έχουν φορτώσει  και ψάχνω να βρω τρόπο διάσωσης.Θα πείτε εσύ θα μας σώσεις.Η απάντησή μου είναι ΌΧΙ, όμως εκείνο που πρέπει να κάνω είναι να αντιδράσω ,να οργανωθώ να στηρίξω τα δικαιώματα μου , ουσίας να ζήσω!!!
Ο Γενάρης του  2017 ήρθε  φορτωμένος με νέους φόρους με ανατιμήσεις στις τιμές διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών , αλλά και με μη ελεγχόμενη καιροσκοπία και κερδοσκοπία.Πουθενά ελεγκτικός μηχανισμός, σαν μανιτάρια οι κάθε λογής απατεωνίσκοι .

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στους εμέσους φόρους, ούτε σε Φ.Π.Α αλλά ούτε  στο "αλαλούμ"
των άλλων κρατικών απαιτήσεων.Η κατάθεση μου και συγχρόνως ερώτηση  είναι "αλήθεια  σήμερα ως πολίτης αυτής της Χώρας  μου έμειναν δικαιώματα; " Υπάρχω ως οντότητα φορτωμένη μόνο  με υποχρεώσεις από το σύστημα που η πολιτεία εφεύρε τάχα για το καλό μου;
Όταν φθάνουμε στο έσχατο σημείο να τα έχουμε χάσει όλα, μα όλα και υλικά και πνευματικά αγαθά , βάζουμε Στοπ και λέμε δεν πάει άλλο!!!
Μου ζητούν , φόρο, πάνω στο φόρο, ασφαλιστικό, μου αφαιρούν το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία στην  μόρφωση, στην ιδιοκτησία, στην αγορά, στα προϊόντα κ.α υπάρχει Δημοκρατία; ας το δούμε λίγο
 Εκείνο με τις Τράπεζες..... άλυτος γρίφος
Καλούσανε τους πολίτες... να πάρουν οιασδήποτε μορφής δάνειο, χωρίς ενημέρωση, χωρίς επισφάλειες με όρους δυσνόητους και καταχρηστικούς και σήμερα πάλι αφού εεξασφάλισαν την ανακεφαλαιοποίηση τους, από τον Κρατικό κουρμπανά .τους καλούν πάλι "με προβιά προβάτου" για αναδιαμόρφωση των δανείων τους, με μακροχρόνια επιμήκυνση, με τόκους απανωτούς  χωρίς κανένα όφελος των δανειοληπτών,με ένα αβέβαιο και εξαντλητικό μέλλον.
   Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης . τονίζει πως οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων, αποτελεί πρόκληση σε καιρούς που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται από την κρίση. Παρ’ όλα αυτά, συνιστούμε στους καταναλωτές να κάνουν πάντοτε έρευνα αγοράς, σύγκριση τιμών και ποιότητας για την προμήθεια και αγορά των ανωτέρω προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς παρά τις αυξήσεις, πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες και έξυπνες αγορές, που αποτελούν και το όπλο μας απέναντι στην αισχροκέρδεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια: