Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Θετική απόφαση για δανειολήπτες από το Ειρηνοδικείο Χανίων


dikastirioΤελεσίδικη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι η υπ’ αριθμ. 651/215 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων που δικαιώνει οικογένεια δανειοληπτών από το Κολυμπάρι.
Οπως σημειώνει η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη,
«“πρωτοχρονιάτικο δώρο”, για  οικογένεια  δανειοληπτών από το Κολυμπάρι Χανίων, έφερε η απόφαση του Ειρηνοδικείου των Χανίων , όπου βάσει αυτής, ορίζονται  “μηδενικές καταβολές” για τέσσερα χρόνια, σώζοντας και το σπίτι τους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια, με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, συνολικό ποσό χρέους 47.117,48 ευρώ σε τρεις πιστώτριες Τράπεζες.
Το δικαστήριο εξέδωσε  την υπ’ αριθμ. 651/15 απόφαση με την οποία:
•Δέχεται την αίτηση.
•Ρυθμίζει τα χρέη των δανειοληπτών με τον ορισμό  μηδενικών καταβολών για τέσσερα χρόνια.
•Εξαιρεί της εκποίηση της κύριας κατοικίας.
•Χορηγεί “περίοδο χάριτος ” πενταετίας.
•Επιβάλλει στην σύζυγο για την διάσωση της κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης 58,37 ευρώ, για 5 χρόνια σε  60  ισόποσες μηνιαίες.
Η κ. Μελάκη με την ευκαιρία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη» και υπενθυμίζει πως τα γραφεία της Ενωσης λειτουργούν στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: