Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρητης ¨Οχι κυβερνητικά μπαλώματα ,εις βάρος των δανειολειπτών"


ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ  24-12-2015

"ΧΆΠΙ" με ελάχιστη δόση αναλγησίας , χαρακτήρισε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την εκδοθείσα Ερμηνευτική του τροποποιημένου ν.Κατσέλη, από το Υπουργείο Οικονομίας , για τους δανειολήπτες που θέλουν να υπαχθούν στην εν λόγω Νομοθεσία μέχρι 31-12-2015 και  δεν έχουν την δυνατότητα λόγω κωλυσιεργίας των Τραπεζών, χορήγησης των απαιτουμένων συνοδευτικών (Βεβαίωση οφειλών ,συμβάσεις )σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει
"ΖΗΤΆΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ, ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν.ΚΑΤΣΈΛΗ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΈΣ, Νόμου
που λήγει στις 31-12-2015 και όχι Παράταση υποβολής των δδικαιολογητικών.Δεν θέλουμε επικίνδυνα μπαλώματα δια των Ερμηνευτικών , εις βάρος του κοσμάκη, μη επιβαρύνουμε το έργο των Ειρηνοδικών,δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία με "μπαλώματα"
Ζητάμε από την Κυβέρνηση ,να παρέμβει άμεσα νομοθετικά αναστέλλοντας έως 29/02/2016 για λόγους ανωτέρας βίας την έναρξη ισχύος του αρθ. 14 Ν. 4346/2015 για όσους έχουν αιτηθεί έως και την 31/12/2015 αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, που επιθυμούν να ασκήσουν την αίτηση υπαγωγής στον ν. Κατσέλη υπό το προηγούμενο ευνοϊκό γι΄ αυτούς καθεστώς και έτσι θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: