Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΝΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΏΝ

Παρέμβαση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για την απεργία της Π.Ν.Ο.



H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βλέποντας  τον "πόλεμο " που έχει ξεσπάσει μεταξύ  των  δύο κοινωνικά ευαίσθητων επαγγελματικών τάξεων ,(παραγωγών  οπωροκηπευτικών νησιώτικων περιοχών και  της ΠΝΟ) που κάθε μια έχει το δίκιο της , περίμενε την πολιτεία  να παρέμβει άμεσα, και να δώσει την λύση, της περίστασης  αντί αυτού βλέπει  ότι η πολιτεία δια των συσκεπτομένων Υπουργών της , αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδυναμία της και την μη ικανότητα της επίδειξη υπευθυνότητας  και της  εξεύρεσης λύσης , που θα βελτιώσει την κατάσταση .
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει  αμήχανα, χωρίς να  της ταιριάζει ο ρόλος του παρατηρητή της επερχόμενης καταστροφής των παραγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της Κρήτης, και  γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι υπερχρεωμένοι στις διάφορες Τράπεζες, και ο κλοιός του χρέους τους γίνετε καθημεινός βραχνάς, όχι μόνο να χάσουν την παραγωγή τους αλλά και να χάσουν Θερμοκήπια, ακόμα και την μοναδική τους κατοικία, αγωνιά. Με ευλάβεια παρακολουθεί  το "δράμα"  των παραγωγών της Κρήτης και βροντοφωνάξει  στην Κυβέρνηση "Πάρτε άμεσα μέτρα" ως κοινωνία,  δεν αντέχουμε τις συνεχείς αυτοκτονίες των ανθρώπων μας.
 Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,γνωρίζοντας  , την οικονομική ανέχεια των νοικοκυριών παραγωγών καταναλωτών της Κρήτης ,και το αδιάφορο "σφύριγμα" πολιτείας,
 βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, οφείλει  να παρέμβει και να καταγγείλει την πρωτοφανή  επερχόμενη καταστροφή στους παραγωγούς νωπών οπωροκηπευτικών Κρήτης ,περιοχή Ιεράπετρας.
Η αναγγελθείσα απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποκόβει τις νησιωτικές περιοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα και προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές σε όλα τα νησιά, ιδιαίτερα στους παραγωγούς της Κρήτης που  έχουν προγραμματίσει πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας, με  συνέπεια να δημιουργηθεί αγωνία και σύγχυση στους παραγωγούς , για το τι θα φέρει η αυριανή μέρα , χωρίς να υπάρχει κανείς να απολογηθεί για την ζημιά αυτή. Θα δημιουργηθεί  επίσης, επείγουσα κοινωνική ανάγκη, ιδιαίτερα στη δημόσια υγεία, εξαιτίας της προμήθειας σε ιατροφαρμακευτικό υλικό , αλλά και θα παρατηρηθούν  ελλείψεις σε πλείστα άλλα προϊόντα που προμηθεύονται τα νησιά από την ενδοχώρα.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως κοινωνικός Φορέας,,καλεί σε Τραπέζι διαλόγου Πολιτεία, ΠΝΟ, Παραγωγικούς  φορείς της Κρήτης,  διότι η χρονική συγκυρία δεν  ευνοεί ούτε πολέμους, ούτε κόντρες ,καθώς η Χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση  οικονομικής κρίσης και μόνο ένας μη σώφρων και αλαζών, θα μπορούσε να παίζει με την οικονομική πίεση όχι μόνο των άλλων κοινωνικών ομάδων, που μαστίζονται από την φτώχεια, και τον δανεισμό, την χρεοκοπία την ανεργία, αλλά με το παρόν που βιώνει η Χώρα μας και το μέλλον της. Σήμερα κανείς δεν δικαιούται όποια θέση και να κατέχει να κάνει “τον νταή”. Χρέος ολονών μας είναι, το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας και όχι τα συντεχνιακά προβλήματα τα δικά μας. Ούτε η πολιτεία εκμεταλλευόμενη την κρίση της Χώρας μας, έχει το δικαίωμα, να μη δίνει την πρέπουσα λύση στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, χρέος της είναι να παρέμβει, να στηρίξει τα δικαιώματα τους και να τα προστατεύσει, και όχι να ρίχνει  σε "πόλεμο" δύο επαγγελματικές ομάδες πολιτών οι οποίοι θίγονται παράλληλα.
Καλούμε το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και την Υπουργό του κ.Άννα Διαμαντοπούλου,, να σκύψει και να εξετάσει τα προβλήματα της ΠΝΟ,  την εφαρμογή της ναυτικής Νομοθεσίας, αναζητώντας λύσεις στο θέμα της ανεργίας στον κλάδο που τόσο περίεργα και επικίνδυνα θίγεται για τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Τέλος η Ένωση , τονίζει ότι χρέος ολονών, έστω και αυτή τη στιγμή είναι να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι παραγωγοί της Κρήτης από τα συμβόλαια πώλησης των προϊόντων στις Ευρωπαϊκές αγορές, που δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά είναι και η αθέτηση των όρων των συμβάσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται (αποστροφή αγοράς των προϊόντων, οικονομικής και ποινικής ρήτρας κ.λ.π).
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: