Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Οι ελαιουργοί Χανίων για το ποιοτικό παρακράτημα



ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ | 12.08.2010-08:31
Διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη μείωση των δικαιούχων του ποιοτικού παρακρατήματος στο νομό Χανίων, δίνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ιδιοκτητών ελαιουργείων της περιοχής. Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές του νομού, να πάρουν θέση στο σημαντικό αυτό θέμα, κάτι που – όπως υποστηρίζουν οι ελαιουργοί – θα έπρεπε να έχουν κάνει ήδη.

Η ανακοίνωση που απευθύνεται στους Χανιώτες ελαιοπαραγωγούς, και υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαρακάκης, είναι η ακόλουθη:

«Όπως γνωρίζετε ο Νομός είναι εξολοκλήρου Π.Γ.Ε. και Π.Ο.Π. Με την αλλαγή ουσιαστικά εξαιρούν από το πρόγραμμα το σύνολο των παραγωγών και δικαιούχοι μένουν ελάχιστοι βιοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Η αλλαγή αυτή προκαλεί αναστάτωση στους παραγωγούς γιατί χάνουν ένα επί πλέον εισόδημα. Από τη στιγμή που όλος ο Νομός ανήκει στο Π.Ο.Π. - Π.Γ.Ε. είναι ανώφελο να μεταφέρονται τα προβλήματα πλέον στα ελαιουργεία, αν είναι ή όχι πιστοποιημένα από τον AGROCERT.

Προτείνουμε λοιπόν, όλες οι ενέργειες διεκπεραίωσης των παραγωγών να γίνονται από τις κατά τόπους Ε.Α.Σ. με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, οι οποίες διατηρούν τα στοιχεία και τους κωδικούς των ελαιοτεμαχίων εκάστου παραγωγού.

Δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αλλαγή του πλαισίου νόμου λόγω κρίσης και οικονομικών δυσχερειών του κράτους, γίνονται εσκεμμένα.

Γι' αυτό παρακαλούμε τους κ.κ. βουλευτές όπως πάρουν θέση πράγμα που θα επιθυμούσαμε να είχαν ήδη πράξει».
pigi agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: