Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στο «μικροσκόπιο» η αύξηση κεφαλαίου της Commercial Value

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 07:00



Διευκρινίσεις σχετικά με τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value θα ζητήσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της Commercial Value συζητήθηκε, χθες, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής, οπότε και εξετάσθηκε το πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης της εταιρείας, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν την αύξηση μ/κ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή θα ζητήσει από τη διοίκηση της Commercial Value να παράσχει σε εύλογο χρόνο τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως αυτά προσδιορίζονται από σχετική απόφαση του φορέα και θα επισημαίνει ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2010 η εταιρεία υποχρεούται σε κάθε περίπτωση να έχει καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Τρεις αποφάσεις

Στο μεταξύ, χθες και προχθές η Επιτροπή έλαβε τρεις ακόμη αποφάσεις για την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Commercial Value, με σκοπό την κάλυψη υποχρεώσεών της, συνολικού ύψους περί τα 210.000 ευρώ. Οι αποδεσμεύσεις αφορούσαν στα εξής ποσά:

- 49.618 ευρώ για την πληρωμή εξώδικων διακανονισμών ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

- 150.484 ευρώ για την πληρωμή ασφαλιστικών υποχρεώσεων κλάδου Ζωής

- 10.637 για την πληρωμή αναδρομικών αποδοχών υπαλλήλων, οι οποίες αφορούν στη χρήση του 2009.

Οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία επιμένουν στη θέση τους το υπουργείο να δώσει χρόνο στη διοίκηση της Commercial Value να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να καταβάλλει τα μέγιστα ώστε «να εξυγιάνει τις επιχειρηματικές ασφαλιστικές πρακτικές», αλλά και να «θέσει υγιή πλαίσιο κανόνων με σκοπό τα πραγματικά συμφέροντα του ασφαλισμένου καταναλωτή».

Τέλος, πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι σε εκκρεμότητα παραμένει συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, με τον πρόεδρο της Επ.Ε.Ι.Α., κ. Γ. Πέτσα, που, όπως εκτιμάται, κατά κύριο λόγο θα επικεντρωθεί στο ζήτημα των ομολόγων, για το οποίο η ασφαλιστική αγορά έχει ζητήσει συνολική παρέμβαση της Επιτροπής με σκοπό την αποτίμηση των τίτλων σε τιμές κτήσης.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: