Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ικανοποίηση στους πρατηριούχους

Το πρώτο βήμα για ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, μαζί με τις ταμιακές μηχανές, ικανοποίησε τους βενζινοπώλες.
Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγκατασταθεί ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, μαζί με τις ταμιακές μηχανές, γεγονός που ικανοποίησε τους βενζινοπώλες.
Σε σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Στέφ.Κομνηνού, η ΟΒΕ χαιρέτισε τις θέσεις του και ευελπίστεί ότι «ο διάλογος που άνοιξε θα έχει σύντομα παραγωγικά αποτελέσματα προς όφελος των καταναλωτών, του Δημοσίου και των πρατηριούχων».

Προσθέτουν μάλιστα ότι το σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών είναι συμβατό με τα συστήματα ελέγχου διαρροών καυσίμων στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται με μια εγκατάσταση και ο στόχος της προστασίας του περιβάλλοντος μειώνοντας ταυτόχρονα κατά πολύ το κόστος εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στην μεμονωμένη εγκατάσταση παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών (αίτημα των εταιρειών εμπορίας), καθώς με αυτήν δεν αντιμετωπίζεται το λαθρεμπόριο και παραεμπόριο καυσίμων, όπως υποστηρίζουν. «Οι ταμειακές αυτές δεν ελέγχουν απολύτως τίποτα, αποτελούν μόνο ένα παραπλανητικό ανάχωμα, για να μη προχωρήσει ο πραγματικός έλεγχος των ποσοτήτων καυσίμων που διακινούνται σε άλλα επίπεδα» σημειώνουν.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν να προωθηθούν γρήγορα οι διαδικασίες έκδοσης των αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση και τη χρηματοδότηση του συστήματος.

Πηγή το έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: