Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Οριστική διαγραφή οχημάτων

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 10:23

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων ανακοινώνεται ότι από τις 20 Απριλίου 2009 ο Νομός Χανίων εντάσσεται στο μέτρο της Εναλλακτικής Διαχείρισης των Οχημάτων (Ε.Δ.Ο.Ε) στο τέλος του κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ) σε εφαρμογή του Π.Δ. 116/2004.
Κατά συνέπεια, από 20 Απριλίου 2009 και εφεξής προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή οποιουδήποτε αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που υπάγεται στη συγκοινωνιακή περιοχή του Νομού Χανίων, θα πρέπει να προηγηθεί η παράδοσή του στην παρακάτω εξουσιοδοτημένη επιχείρηση :
ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΜΟΝ. ΕΠΕ, που εδρεύει στη θέση Γαϊτάνη, πλησίον του οικισμού Κοντόπουλων του Δήμου Κεραμιών Ν. Χανίων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 28210 65150.
Μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία είναι δυνατή η οριστική διαγραφή των εν λόγω οχημάτων είτε με τις διατάξεις του Π.Δ. 116/2004, είτε με τις παλαιότερες διατάξεις.
Μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 116/2004, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν απαιτείται πλέον να προσέρχονται στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη πραγματοποίηση της οριστικής διαγραφής οποιουδήποτε επιβατικού αυτοκινήτου ή φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, αλλά θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην εν λόγω επιχείρηση, για τη σχετική πληροφόρησή τους.
Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράδοση των οχημάτων στην ως άνω εξουσιοδοτημένη επιχείρηση είναι δυνατή μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου έκαστου έτους.
Για τις περιπτώσεις οριστικής διαγραφής των λοιπών κατηγοριών οχημάτων, δηλαδή μοτοσικλετών, λεωφορείων και φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων η σχετική διαδικασία θα γίνεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις χωρίς την υποχρέωση παράδοσής τους στην ως άνω εξουσιοδοτημένη επιχείρηση.

Αναδημοσίευση από Χανιά PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: