Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Προσλήψεις αγροφυλάκων αγρονόμων

Δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που ρυθμίζουν τα προσόντα, τα κριτήρια και τη διαδικασία προσλήψεως αγροφυλάκων και αγρονόμων, κατέθεσε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σύμφωνα με αυτά, οι υποψήφιοι αγροφύλακες και αγρονόμοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 38ο έτος, να έχουν ανάστημα 1,60 μ. οι γυναίκες και 1,65 μ. οι άνδρες, να μην έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα και να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους, αλλά πρέπει να προσκομίσουν και γνωμοδότηση κρατικού ψυχιατρικού νοσοκομείου ότι δεν είναι χρήστες ναρκωτικών. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα, αλλά όχι για λόγους υγείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν, αυτοπροσώπως, στα Αγρονομικά Τμήματα τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό και κάθε ανακριβές δηλούμενο στοιχείο επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα ελέγχονται από ειδική 3μελή επιτροπή βαθμοφόρων αγρονόμων, ενώ θα συγκροτείται και «Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού», η οποία θα συγκροτείται από έναν σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο Αγρονόμους Διευθυντές.

Επιπλέον, υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε προφορική συνέντευξη ενώπιον της «Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού». Η επιτροπή, με «συνοπτική αιτιολογία» θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί «συνολικά την παράσταση, την ικανότητα έκφρασης, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, την ικανότητα προσαρμογής» των υποψηφίων. Ακολούθως, οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες.

Οι Αγροφύλακες θα προσλαμβάνονται με μόρια και πρέπει να έχουν τίτλο σπουδών οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, ενώ οι αγρονόμοι σε ποσοστό 50% θα προέρχονται από ιδιώτες και 50% από αγροφύλακες πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: