Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο Παυλόπουλος χρέωσε στις Βρυξέλλες τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Οι Βρυξέλλες... φταίνε και για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.

Στην οικονομική ύφεση και στα σοβαρά προβλήματα που δεν επιτρέπουν αποκλίσεις στις εντολές των Βρυξελλών «χρέωσε» ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τη μη υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών.

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Στη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης-Διάσωσης (ΠΟΣΔΥΠ), ο υπουργός ομολόγησε ότι -λόγω διεθνούς ύφεσης- έπεσε έξω στη δέσμευσή του ότι από 1 Απριλίου θα εργάζονται ως μόνιμοι, ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος για τη διεύρυνση των κριτηρίων και είπε ότι με την πρώτη δημοσιονομική και οικονομική «ανάσα» θα προωθήσει τη ρύθμιση. «Οσα μας είπαν αποδείχτηκαν όλα παραμύθια», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΥΠ, Κώστας Παπαντώνης, ο οποίος μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο αρνήθηκαν να αποδεχτούν τις θέσεις του υπουργού και του διευκρίνισαν ότι η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους της Αθήνας προαναγγέλλοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της 26ης Μαρτίου, στην Ομόνοια.

«Η ΠΟΣΔΥΠ εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την πολιτική και φυσική ηγεσία που αποδείχτηκαν για ακόμη μία φορά ανεπαρκείς.

Αλλωστε και το 8μηνο με την πορεία μας την 1η Δεκεμβρίου 2006 στους δρόμους το κερδίσαμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΥΠ, ο οποίος επισήμανε: «Τέλος οι υποσχέσεις και τα λόγια. Ωρα για πράξεις, η υπομονή μας τελείωσε».
Α.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: