Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εξαφανίστε τις πανάδες μια για πάντα!





Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες κατέχουμε τα πρωτεία στην εμφάνιση των πανάδων, αυτών των ενοχλητικών καφέ κηλίδων που εμφανίζονται στα χέρια και στο πρόσωπο. Αιτία είναι η παραγωγή περισσότερης μελανίνης σε κάποιο σημείο του σώματος. Έτσι εξηγείται και το καφέ τους χρώμα.

Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση των πανάδων είναι κυρίως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. Σίγουρα οι περισσότερες από εσάς θα έχετε προσέξει πως μετά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρούμε πιο πολλές πανάδες από ό, τι συνήθως. Άλλοι παράγοντες είναι και κάποιες ορμονικές διαταραχές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Εάν όμως οι πανάδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, τότε τι κάνουμε; Η πρώτη μας κίνηση είναι να επισκεφτούμε έναν δερματολόγο για μια σωστή διάγνωση και μετέπειτα τη θεραπεία που θα ακολουθήσουμε. Αφού, λοιπόν, ο δερματολόγος κάνει τη διάγνωσή του, τότε ενδεχομένως να σας χορηγήσει κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα ή να προχωρήσει σε χημικό πίλινγκ, ανάλογα πάντα με την περίπτωσή σας.

Το σίγουρο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει αποτέλεσμα αφού οι πανάδες εξαφανίζονται τελείως. Μόνο εάν έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά στο δέρμα, τότε το πίλινγκ δεν έχει αποτέλεσμα. Για αυτό όταν δείτε έστω και το παραμικρό σημάδι στο σώμα σας, τρέξτε στον δερματολόγο για να το προλάβετε. Η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: