Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

'Ηρθε η άνοιξη. Ήρθαν οι αλλεργίες!





Μόλις μπει ο Μάρτιος αρχίζουν τα όργανα για τις αλλεργίες. Τρέχουν τα ματάκια, τρέχουν οι μυτούλες, και το φτάρνισμα είναι η πρώτη τους δουλειά μόλις ξυπνήσουν.

Ο λόγος για τις παιδικές αλλεργίες.

Μερικά από τα παιδιά διαθέτουν πιο ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα αλλεργιογόνα που υπάρχουν (ένα από αυτά και η γύρη) να κάνουν τον οργανισμό τους να αντιδρά με το παραπάνω.

Πώς όμως μπορούμε να καταλάβουμε ότι το παιδί μας είναι αλλεργικό σε κάτι; Και, αν τελικά είναι, πού ακριβώς;

Υπάρχουν ειδικά test στα μικροβιολογικά εργαστήρια, ώστε εύκολα κανείς μπορεί να μάθει πού είναι αλλεργικό το παιδί του.

Εμείς όμως, σαν γονείς, πώς μπορούμε να μην επιβαρύνουμε τη κατάσταση του παιδιού;

Η γύρη που προαναφέραμε είναι και το πιο κοινό αλλεργιογόνο, άρα από αυτή ουσιαστικά θα πρέπει να τα προστατεύσουμε.

Αυτό θα το καταφέρουμε αν αφήνουμε το παράθυρο κλειστό ή τουλάχιστον αν θέλουμε να το αερίσουμε, να το κάνουμε όταν λείπει από το σπίτι.

Καλό θα ήταν να μην απλώνετε τα ρούχα του στο μπαλκόνι, γιατί η γύρη και οι μύκητες θα «κάτσουν» πάνω τους. Ας τα τοποθετούμε σε μια καρέκλα για να στεγνώσουν.

Τέλος, αλλά το βασικότερο, θα πρέπει να έχετε επισκεφθεί έναν ειδικό γιατρό- αλλεργιολόγο, που θα παρέχει στο παιδί τη κατάλληλη αγωγή. Εσείς θα φροντίζετε να την ακολουθεί πιστά και να ξέρετε ότι έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές υποχωρήσεις των αλλεργιών μετά το 24ο έτος της ηλικίας τους.

1 σχόλιο:

sirxar είπε...

ο sirxar σας λεω για της Αλεργιες να πλενετε τα χεριασας και το πρωσοποσας με σαπουνι δυο εως τρις φορες την ημερα και τελος αλεργια