Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Κρίσιμες πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης

* Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν φοιτητές και καθηγητές


Πρόκριμα για τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν για τον Οκτώβριο φοιτητές και διδάσκοντες στα ΑΕΙ που αντιδρούν στην αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, αλλά και στον νέο νόμο-πλαίσιο, αποτελούν οι πρυτανικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μεθαύριο στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση των φοιτητών που ελήφθη πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, κάθε απόπειρα να γίνουν πρυτανικές εκλογές στο ίδρυμα θα συναντά την αντίδραση των σπουδαστών, σε μια συνολικότερη τακτική να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο.

Για την ημέρα των πρυτανικών εκλογών στο ίδρυμα της Κρήτης οι φοιτητές σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για να καθορίσουν εφεξής τη στάση τους. Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση, όπως σημειώνουν φοιτητές, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναβολή των μεθαυριανών πρυτανικών εκλογών. Η απόφαση που θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση, προσθέτουν, θα σταθμίσει πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων την εξεταστική περίοδο που αρχίζει από αύριο στα ΑΕΙ, αλλά και τη συμπαράσταση που θα τύχουν από τους φοιτητές των άλλων ιδρυμάτων.

Τη σκυτάλη από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα πάρουν πέντε σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με τις προεδρικές εκλογές που έχουν οριστεί να γίνουν από τις 8 ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Και στο ίδρυμα αυτό οι φοιτητές τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής και αρχικά στοχεύουν σε γενικευμένες κινητοποιήσεις στις αρχές Οκτωβρίου.



Το ΒΗΜΑ, 24/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: