Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ε.Π.Κ.Κρήτης "καταστρατηγούνται οι κανόνες της ΕΕ ως προς το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων ,στους επιβάτες,για τις ακυρωθείσες πτήσεις ,λόγω Covid-19;"




  
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την αγωνία  και τις  καταγγελίες, που έχουμε δεχτεί ως Ένωση ΠροστασίαςΚαταναλωτών Κρήτης, από καταναλωτές, σχετικά με την ακύρωση των πτήσεων,  λόγω της πανδημίας του COVID-19 , και τι μέλλει γενέσθαι επί του προκύψαντος θέματος , δηλώνοντας την δυσαρέσκεια τους,  ,ως προς την παροχή των κουπονιών, την οικονομική τους ανέχεια , λόγω "κορονωιου,  ενημερώνουμε :
Σύμφωνα με  διάταξη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση σχετικά με τις οφειλές των αεροπορικών εταιρειών από ματαιώσεις πτήσεων για το χρονικό διάστημα 25/2 έως και τις 30/9/2020, ισχύουν συνοπτικά τα εξής:
1- Απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς επιβάτες, εφόσον προβλέπονται από την ενωσιακή ή εθνική νομοθεσία, ικανοποιούνται μέσω της παροχής πιστωτικού σημειώματος (voucher) προς τους δικαιούχους, ίσης αξίας με το αντίτιμο του εισιτηρίου της ματαιωθείσας πτήσης.
Το πιστωτικό σημείωμα εκδίδεται από τον αερομεταφορέα και έχει ημερομηνία λήξης δεκαοκτώ (18) μήνες από την έκδοσή του.
Κατά τη διάρκεια του δεκαοκτάμηνου, ο δικαιούχος του πιστωτικού σημειώματος μπορεί οποτεδήποτε να κάνει χρήση αυτού, σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου του αερομεταφορέα.
Μέχρι τη λήξη του πιστωτικού σημειώματος, η οφειλή δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.
Η οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, εφόσον παρέλθουν δεκαοκτώ μήνες από την έκδοση του πιστωτικού σημειώματος και αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Ωστόσο, η παραπάνω διάταξη έρχεται σε αντίθεση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών όσον αφορά την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους  ,σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης.
Για το λόγο αυτό, σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές πως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δίκαιη και ενιαία  ρύθμιση του ζητήματος σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Επιπλέον ,αποδεχόμαστε και συνομολογούμε με το περιεχόμενο της επιστολής  της Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών "η Παρέμβαση" προς τα αρμόδια Υπουργεία  και τα όσα αναφέρονται σαυτή, όπως "τίθενται σε κίνδυνο τα δικαιώματα των καταναλωτών με την υιοθέτηση κανόνων αντιθέτων της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας ,με την αναβολή ή αντικατάσταση του δικαιώματος  αποζημίωσης με κουπόνια και ως εκ τούτου καταστρατηγούνται οι κανόνες της ΕΕ ως προς το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων στους καταναλωτές, κ.α) και καλούμε την Κυβέρνηση, να περιφρουρήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών, με υπευθυνότητα και όχι  καταστρατηγώντας αυτά ,με  έωλες πράξεις  Ν.Π .

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά τις συναλλαγές σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης , υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.2821092306, 282109266 email : epkxan@gmail.com


  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

2 σχόλια:

MILAN SOPHIE είπε...

ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ LIGHTSTREAM©


Η LIGHTSTREAM είναι η καλύτερη εταιρεία διαδικτυακού δανείου που σας παρέχει το δάνειο που αναζητάτε χωρίς άγχος ή πολλή γραφική εργασία χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε ενοχληθεί από πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκαν από τις τράπεζες λόγω του χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματός σας; ή ανησυχείτε για το διαδικτυακό δανεισμό.

Μην ανησυχείτε πια γιατί τα LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσουν δάνειο με επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Επιχειρηματικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια, φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, κατασκευαστικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

Η LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοι μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει από αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

E-MAIL 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
E-MAIL 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

LIGHTSTREAM©

Bruce Davids είπε...

Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε στείλτε μας email στο
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com