Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Ε.Π.Κ.Κρήτης:Νέο!!! Όλα τα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί με τον Νόμο Κατσέλη ,παρατείνεται για τρις μήνες ,η καταβολή των δόσεων"


Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης epkxan@gmail.com

2:36 μ.μ. (πριν από 12 λεπτά)  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 1-4-2020

"Ανάσα" στους δανειολήπτες, που η ρευστότητα τους ,πλήγηκε από τον Κορωνοιό ,φέρνει
η  παράταση των τριών μηνών, στην καταβολή των δόσεων των δανείων τους, στις τράπεζες,
με Νομοθετικές Πράξεις της Κυβέρνησης. Αυτό αφορά δανειολήπτες -επιχειρήσεις και νοικοκυριά- που είτε ρύθμισαν τα δάνειά τους ,μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, παλαιού ή νέου νόμου Κατσέλη.στο πλαίσιο ρυθμίσεων των ν. 4469/2017, 4605/2019 και 3869/2010(δηλ. σε όλους που έχουν ρυομίσει τα δάνεια τους)
Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με την διευκρινιστική ανακοίνωση,της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  στην οποία αναφέρεται:
Όπως προκύπτει από το άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «για οφειλέτες που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, δυνάμει της από 11.3.2020 ΠΝΠ (Α’ 55) και της από 20.3.2020 ΠΝΠΠ (Α’ 68) και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών υπουργικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν, αναστέλλεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών η καταβολή των δόσεων, στο πλαίσιο ρυθμίσεων των ν. 4469/2017, 4605/2019 και 3869/2010 (Α’ 130), χωρίς να επέρχονται οι συνέπειες λόγω της μη καταβολής και χωρίς να τροποποιείται η συνολική διάρκεια της ρύθμισης». Δηλαδή, ο δανειολήπτης ο οποίος έκανε αίτηση για ένταξη σε κάποιο από τα παραπάνω πλαίσια ρύθμισης των δανείων του, έχανε τη ρύθμιση εάν καθίστατο υπερήμερος, δηλ εάν το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση ,υπερέβαινε αθροιστικά την αξία τριών μηνιαίων δόσεων.
Όσον αφορά τους οφειλέτες που δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κρατική… προστασία ή στον παλιό ή νέο νόμο Κατσέλη,  αυτοί, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη, θα μπορούν αφενός να προσπαθήσουν να ενταχθούν στον ν.4605/2019 που ισχύει , (λήγει 30-4-2020 ελπίζοντας στην παράταση αυτής) αλλά και  να  καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση ρύθμιση του χρέους τους, προκειμένου και αυτοί να πετύχουν την τρίμηνη  αναστολή των δόσεων των δανείων τους.
Για περισσότερη ενημέρωση , μπορεί ο κάθε οφειλέτης όχι να τρέχει με την φυσική του παρουσία στις τράπεζες, αλλά να επικοινωνεί με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο email epkxan@gmail.com επίσης στο κινητο τηλέφωνο της ΄Ενωσης.698985565
  Ευχόμαστε υγεία σε όλους και Υπομονή!!! Μένουμε στο σπίτι μας και ας θυμιθούμε το τραγούδι ""ενα λεπτο μόνο ζωής δεν αγοράζεται με δις "

  Σημείωση: Αφορά  ΜΟΝΟ οφειλέτες  δανείων, που αποδεδειγμένα πλήττονται οικονομικά ,από τον κορωνοϊό

                 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                      Ιωάννα Μελάκη


--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

1 σχόλιο:

Bruce Davids είπε...

Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε στείλτε μας email στο
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com