Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Ένωση Καταναλωτών: Nα προχωρήσει η εκποίηση της Ασπίδας Πρόνοιας

Με επιστολή στον Πρωθυπουργό
Πολιτική λύση για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ασφαλιστικής Ασπίδας Πρόνοιας, ζητεί με επιστολή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ενώ κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η Ένωση ζητά μέσω της επιστολής από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει πολιτική λύση στην οικονομική απαίτηση που υπάρχει από το Ελληνικό Δημόσιο για την εταιρία Ασπίδα Πρόνοια προκειμένου να προχωρήσουν οι εκποιήσεις των υπαρχόντων περιουσιακών της στοιχείων και να αποζημιωθούν στο δικαιούμενο ποσό οι πρώην ασφαλισμένοι πελάτες της εν λόγω εταιρείας.

Στην επιστολή της η Ένωση Καταναλωτών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Το θέμα της αποζημίωσης των θυμάτων της Εταιρείας Ασπίδας Πρόνοια, κρατάει χρόνια, και μόλις το 2016, οι πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίδας Πρόνοια, έχουν εισπράξει από την εκκαθαρίζουσα Αρχή, το 5% έως 9% των χρημάτων που δικαιούται, ενώ για να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία αποζημίωσης τους από την εκκαθάριση, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν τα ακίνητα της Ασπίδας. Δεδομένου ότι η Εταιρεία διαθέτει αρκετά ακίνητα, σημαντικής αξίας, (γύρω στα 40 εκ. ευρώ) που η ρευστοποίηση τους θα βοηθούσε στην απονομή του υπολοίπου της αποζημίωσης, πράγμα που "σκοντάφτει" από την υπάρχουσα οικονομική απαίτηση από το Ελληνικό Δημόσιο στην υλοποίηση του στόχου που είναι η αποζημίωση των δικαιούχων.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Επειδή, υπάρχουν φορολογικές εκκρεμότητες, της εν λόγω εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο και επειδή οι θιγόμενοι πρώην πελάτες της, περιμένουν το υπόλοιπο δικαιούμενο ποσό από την εκκαθάριση, είναι επιτακτική ανάγκη η παρέμβαση σας, πάρτε πολιτική απόφαση, προκειμένου να αποδεσμευτούν τα περιουσιακά της στοιχεία και να εκποιηθούν για να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.
Επειδή, η Ένωση μας, ως κοινωνική οργάνωση, μάχεται καθημερινά για το δίκιο του κάθε καταναλωτή και επειδή οι ζημιωθέντες από το κλείσιμο της Ασπίδας, πρέπει να αποζημιωθούν, παρακαλούμε για την πολιτική λύση του θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: