Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Εθελοντισμός- Υπηρέτες του Εθελοντισμού

Γράφει  η Ιωάννα Μελάκη

  Υπάρχουν άνθρωποι, πολίτες αυτής  της Χώρας, που θέλουν να προσφέρουν, σε αυτό που λέγεται Πατρίδα , να την δουν καλύτερη, ανθρώπινη , αξιοζήλευτη.Δεν έχουν κανένα προσωπικό κίνητρο, ούτε ατομικό συμφέρον,διότι με πυξίδα το εγώ δεν γίνεται προσφορά . Μέσα στους υπηρέτες του εθελοντισμού, πέραν  από το Υπηρεσιακό καθήκον ,υπήρξε και ο  παραπάνω εικονιζόμενος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, που είχα την τιμή να τον γνωρίσω , πρώτα θεσμικά και έπειτα προσωπικά. Αιτία ήταν η δίψα της προσφοράς και του εθελοντισμού, η οποία  δημιούργησε μία Ομάδα Εθελοντών στο Ν.Χανίων, για συνεισφορά στην Πολιτική Προστασία, μέσα από την ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών
  Εθελοντισμός ίσον , προσφορά, δεν είναι εργασία, είναι  φιλότιμο, είναι αλληλεγγύη είναι αλτρουισμός, είναι περίσσευμα ψυχικής ικανοποίησης.Όμως οφείλει και η επίσημη Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον Εθελοντισμό, και δεν εννοούμε την εκπαίδευση των εθελοντών, (διότι αυτό γίνεται) εννοούμε την υλικοτεχνική προσφορά για να μπορούν οι εθελοντές να είναι παρόντες σε μία μάχη κρίσης
  Τα πρώτα χρόνια ίδρυσης ,της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας με την συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος  υπήρξε κάποια στήριξη, με υλικοτεχνικό υλικό,η οποία ήταν εφάπαξ  , μετά ανατέθηκε η στήριξη στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πολιτικής Προστασίας, πράγμα που δεν έγινε σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα όλη η στήριξη να γυρίσει στα μέλη της ΄Ενωσης.
  Τι γίνεται τώρα; χάθηκε το πνεύμα εθελοντισμού; Όχι .ΥΠΑΡΧΕΙ  ο σπόρος στις καρδιές και στις ψυχές των μελών της κοινωνικής Οργάνωσης, (Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης(αλλά μη υλοποιήσιμος, διότι δεν αναλαμβάνει κανένας να στείλει κανένα εθελοντή  σε κρίσιμα συμβάντα , χωρίς την κατάλληλη υλικοτεχνική θωράκιση.
  Επειδή η υποστηρικτική διάθεση των εθελοντών συνεχίζεται , αλλά η Περφέρεια Κρήτης, ουδέποτε  ενδιαφέρθηκε για τα παραπάνω, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εκείνους που νοιάζονται για τον τόπο και την πατρίδα, θέτοντας εαυτόν πάνω ,από το Εγώ και προνόμια που καταλήγουν σε προσωπικό όφελος.
  Τέλος, θα ζητούσαμε στήριξη του εθελοντισμού,  των ανθρώπων που ενδιαφέρονται χωρίς τίτλους και αξιώματα . με αυταπάρνηση  και αλληλεγγύη για το κοινό συμφέρον. από την Περειφερειακή Διοίκηση, παραχορώντας χώρο στέγασης και υλικοτεχνικών μέσων.
Χαρακτηριστική είναι η φράση εθελοντή " Προσφέρω τον χρόνο μου, αλλά δεν  δύναμαι να διαθέσω  υλικοτεχνικό υλικό"
 
 

  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: