Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:"Μηδενικές δόσεις" για κόρη, γαμπρό και μητέρα, θα πληρώσει μόνο για μιά πενταετία, ο εγγυητής πατέρας

ΔΕΛΤΊΟ   ΤΎΠΟΥ  5-12-2016


  Μεγάλη νομική σημασία , έχει η  απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου  σε δανεισμό σε τράπεζες, συμμετείχε ολόκληρη οικογένεια (κόρη, γαμπρός, μητέρα ,πατέρας) είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές ,σε δύο δάνεια,και σε χρέος 49.601,69 ευρώ.
  Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία από την αρχή απευθύνθηκαν οι δανειολήπτες και με την συμβουλευτική και επιστημονική της καθοδήγηση εντάχθηκαν στο ν.Κατσέλη, μια και η εξωδικαστική προσπάθεια  με τις τράπεζες απέτυχε, πρόκειται για ζευγάρι με ένα ανήλικο τέκνο,όπου ο σύζυγος υπήρξε οφειλέτης ,σε ένα καταναλωτικό δάνειο ,η δε σύζυγος σε ένα στεγαστικό, με τους γονείς εγγυητές και στους δύο οφειλέτες.
Το ζευγάρι,  όταν δανείστηκε εργαζόταν αμφότεροι, ο σύζυγος  ως υδραυλικός, επιχείρηση την οποία μετέπειτα έκλεισε  και η σύζυγος ως  Ιδιωτ.υπάλληλος, σήμερα και οι δύο τυγχάνουν άνεργοι.Μοναδικό τους εισόδημα είναι, ένα ενοίκιο .από ένα κατάστημα των 500 ευρώ μηνιαίως, με το οποίο καλύπτουν τα βιοτικά τους έξοδα ,οι ίδιοι και το ανήλικο τέκνο τους.
Όσο αφορά τους γονείς, εγγυητές, διαθέτουν την σύνταξη του ΙΚΑ του πατέρα, η μητέρα δεν υπήρξε ποτέ εργαζομένη.
  Περιουσιακά στοιχεία,διαθέτουν όλοι. τόσο σε αστικά ακίνητα όσο  και σε αγροτικά . Παρά ταύτα, το αιτούμενο στην διάσωση, ήταν μία διώροφη κατοικία, στην οποία η κόρη είχε την υψηλή κυριότητα και οι γονείς της ,είχαν την επικαρπία αυτού.
  Το σημαντικό σαυτή την απόφαση εστιάζεται στο ότι, το Δικαστήριο των Χανίων, αποφάσισε να απαλλάξει τελείως, τον γαμπρό και την μητέρα, καθώς δεν είχαν εισόδημα από καμία πηγή.
Επίσης αποφάσισε:
α)Στην καταβολή "μηδενικών δόσεων" για γαμπρό , ο οποίος υπήρξε οφειλέτης σε καταναλωτικό δάνειο και σε μητέρα, και κόρη "μηδενικές καταβολές" συμμετείχαν ,ως εγγυήτριες, στο καταναλωτικό δάνειο του γαμπρού και συζύγου της δεύτερης
β)Στην καταβολή μηνιαίας δόσης των 200 ευρώ, από τον εγγυητή πατέρα, για μια πενταετία ΜΟΝΟ
γ)Δόθηκε "Περίοδο χάριτος" για το στεγαστικό  δάνειο πενταετία, για την κόρη
δ)Διάσωση όλης της περιουσίας , για όλους ,για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της απόφασης,
ε)Καταβολή  από την κόρη , δόσης 208,89 ευρώ ,για 15 χρόνια, για το στεγαστικό δάνειο, αφού έγινε η αφαίρεση του ποσού των καταβολών,που είχε καταβάλει , ο εγγυητής πατέρας.
Συμπερασματικά : Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αλλά και για την ίδια την οικογένεια, θεωρείται μία σημαντική απόφαση, που ανακούφισε  από το βραχνά του χρέους, και από τις καθημερινές οχλήσεις των εισπρακτικών.

Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα ΜελάκηΔεν υπάρχουν σχόλια: