Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Συνέντευξη της Ιωάννας Μελάκη στο Ράδιο Λασίθι, για τους πλειστηριασμούς ,στην Ιεράπετρα

Ράδιο Λασίθι

Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς κατοικιών στην Ιεράπετρα35.000 θα πληρώσουν οι αγρότες με τα χρέη του1,3 εκατ. –
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη 18/10/2016 @ 10:11
pegasus_large_t_242261_54455689-1
Για την πρωτοφανή απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, που σώζει την περιουσία ζευγαριού αγροτών από την Ιεράπετρα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη.
Όπως ανέφερε πρόκειται για άλλη μια πολύ σημαντική απόφαση που στηρίζει ανθρώπους που έχουν στοχοποιηθεί λόγω των οικονομικών συγκυριών. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και πολύ εντυπωσιακά μεγέθη αφού τα χρέη ήταν μεγάλα, ενώ το κούρεμα που προβλέπεται βάση του νόμου στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει θα είναι περίπου της τάξης του 97,5%, αφού λόγω των σχεδόν ανύπαρκτων εισοδημάτων και της μικρής περιουσίας των αγροτών, θα κληθούν να πληρώσουν 35.000 ευρώ από το συνολικό χρέος του 1.367.700.
Όπως είπε η κ. Μελάκη τα μεγάλα χρέη οι αγρότες πιθανότατα τα απέκτησαν από δάνεια για θερμοκήπια τα οποία δεν υπάρχουν πια, αφού δεν υπάρχουν εισοδήματα, ενώ η περιουσία τους και τα σπίτια τους είναι μικρής αξίας η υπόθεση ξεκίνησε με αίτηση το 2015 και λόγω της απεργίας των δικηγόρων έγινε τώρα το προσωρινό δικαστήριο, ενώ τα χρέη των αγροτών αφορούν εκτός τις τράπεζες και ιδιώτες (γεωπόνους κλπ), οι οποίοι πλέον θα μοιραστούν τη μηνιαία δόση των 40 ευρώ που όρισε το δικαστήριο.
Η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τόνισε και το γεγονός πως οι αγρότες δεν θα έχουν πλέον και καταδιωκτικά μέτρα, δηλαδή δεν θα βγαίνουν διαταγές πληρωμής και θα υπάρχουν άλλες τηλεφωνικές απαιτήσεις από τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά άλλες πλειστηριασμούς στην Ιεράπετρα ,η κ. Μελάκη ανέφερε πως υπάρχουν διαταγές για πλειστηριασμούς κατοικιών για τους επόμενους μήνες, οι οποίοι δεν αφορούν μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών και κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν αυτούς που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις τους, αφού έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εκμετάλλευσης και αδιαφορίας σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει πολλά λεφτά και δεν έχουν καν μπει στο νόμο Κατσέλη, και πλέον βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: