Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρητης: Πάνω από το μισό του χρέους της "εσβησε" δανειολήπτρια από την Ελούντα

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ  26-06-2016 

  "Οικονομική ανάσα ", έδωσε η υπαρ 8/2016 απόφαση, του  Ειρηνοδικείου της Νεαπόλεως Λασιθίου , σε υπερχρεωμένη δανειολήπτρια ,η οποία ασκεί το επάγγελμα της ξεναγού, κατοίκου περιοχής  της Ελούντα Λασιθίου   και  ενεργό μέλος της Ε.Π.Κ.Κρήτης, αλλά και στην ίδια την ΄Ενωση, προσέφερε ικανοποίηση, καθώς , εισέπραξε αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης ,από την δανειολήπτρια.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι η υπ’ αριθμ. 8/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Νεαπόλεως Λασιθίου   που δικαιώνει δανειολήπτρια επαγγέλματος ξεναγού , ηλικίας 55 ετών, άγαμη, χωρίς παιδιά, αλλά με υπερήλικες γονείς ,οι οποίοι συνδράμονται και στηρίζονται από εκείνη. σώζοντας την μοναδική της κατοικία και "κουρεύοντας" το χρέος της , κατά 58%.
  Και συνεχίζοντας η Ε.Π.Κ.Κρήτης .την ανακοίνωση,αναφέρει ότι πρόκειται για δανειολήπτρια με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, καθώς την βάραινε  συνολικό ποσό χρέους 57.742,00 ευρώ ,σε 3 πιστώτριες Τράπεζες και στον ΟΑΕΔ.
Εισοδήματα που είχε : 932,33 ευρώ μηνιαίως από την εργασία της ως ξεναγός.
Περιουσιακά στοιχεία: κατοικία  επιφανείας 77,87 τ.μ
Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε :
•Δέχεται  την αίτηση της  αιτούσας,
•Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας , με καταβολές επί τετραετία (24) μήνες,  απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ,κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
•Εξαιρεί από την  εκποίηση την κύρια κατοικία,
 •Χορηγεί, “περίοδο χάριτος ” τετραετία.
•Επιβάλλει, στην δανειολήπτρια  ,για την διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120  ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της τετραετίας
•"Κουρεύει" το χρέος  της  δανειολήπτριας  , συνολικά ,κατά  58%
Ουσίας η εν λόγω δανειολήπτρια, την τετραετία καλείται να καταβάλλει  ,προς όλους τους πιστωτές της ,ΜΌΝΟ  το ποσό των 9.600 ευρώ.
Και για την διάσωση της μοναδικής της κατοικίας , καλείται να καταβάλλει ,το ποσό των 13.680 ευρώ , σε χρονικό διάστημα 10 ετών

Έπειτα από τα παραπάνω ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  αφού εκφράσει τα ευχαριστήρια της , στους δικαστές της Κρήτης, για τις τόσο σημαντικές αποφάσεις τους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, για ενημέρωση και συμβουλευτική ,αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη» αλλά και στην διαμεσολάβηση με τους πιστωτικούς φορείς και ιδιώτες, υπενθυμίζοντας πως τα γραφεία της Ένωσης λειτουργούν καθημερινά, στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα  τηλ -φάξ 2842020140.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη
.

1 σχόλιο:

Instant Loans Inc είπε...

Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο ??? όνομα της εταιρείας μας είναι η Σιών εταιρεία δανείου, δίνουμε από τα δάνεια προς ενδιαφερόμενους πελάτες που αναζητούν για δάνεια για τη βελτίωση της ζωής τους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με οποιοδήποτε ποσό του δανείου. Ελάχιστο ποσό που δανείζουν είναι $ 5.000. Μέγιστο ποσό που δανείζουν είναι $ 20 εκατομμύρια δολάρια. Το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%. Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, Email: zionfinance01@gmail.com