Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Άνεργος δανειολήπτης ,γλύτωσε το σπίτι του, από εκποίηση , με 40 ευρώ τον μήνα "


Ειρ.Ηρακλείου  :  Προσωρινή Διαταγή , και  διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων ,για πρώην Iδ. υπάλληλο , νυν  άνεργο, από το Ηράκλειο Κρήτης, εξέδωσε το εν λόγω Δικαστήριο.
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,στην οποία προσέφυγε ο εν λόγω δανειολήπτης, αιτώντας την συνδρομή της ,(ως μέλος της)για εξωδικαστικό συμβιβασμό ,με την πιστώτρια Τράπεζα .
Αναλυτικά:
Πρόκειται  για δανειολήπτη , έγγαμο, πατέρα τριών τέκνων,χρεωμένο  σε μία Τράπεζα, συνολικού ποσού  χρέωσης  που  φθάνει στις 121.653,30  ευρώ,(δύο στεγαστικά δάνεια, με προσημείωση της κύριας κατοικίας)
 Εισόδημα που o  δανειολήπτης διαθέτει : 300 ευρώ μηνιαίως, από περιστασιακή απασχόληση. κατά  ένα μεγάλο μέρος, δέχονται οικονομική ενίσχυση, από τις οικογένειες των γονιών τους.
Περιουσιακά στοιχεία που ο δανειολήπτης  , διαθέτει
α)Διαμέρισμα δευτέρου ορόφου 120,00  τ.μ ,β)μονοκατοικία ισόγεια 30,00 τ.μ  γ)Αγρός -οικόπεδο 'εκτασης 404,31 τ.μ δ)Ι.Χ επιβατικό όχημα
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης  , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο  δανειολήπτης  , πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης του , στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο. 
1)Δέχεται , το αίτημα , της χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής ,
2)Αποφασίζει προσωρινά  , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της περιουσίας του δανειολήπτη ,διατηρώντας   την πραγματική  και νομική κατάσταση της περιουσίας του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού 40 ευρώ μηνιαία,  για μία τριετία και μετά της παρεύλεσης της τριετίας και μέχρι την έκδοση απόφασης 100 ευρώ, μηνιαία
Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή ,που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου  Κρήτης, για τον  εν λόγω δανειολήπτη  ,θεωρείται ευνοικότατη , είναι Προσωρινή Διαταγή της οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας (οικονομική κρίση- ύφεση, μη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ) , καθώς  πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια, που και οι δυο σύζυγοι τυγχανουν άνεργοι και έχουν και τρία παιδιά , τα οποία συντηρούν, μάλιστα η οικονομική κατάσταση δεν εμφανίζει προοπτική βελτίωσης, με τα υπάρχοντα υφαισιακά προγράμματα.
   Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 
 
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: