Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Χαλβάς Φαρσάλων


xalvasΥλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύετε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι. Σε μεγάλη κατσαρόλα καίτε τις 8 κ.σ. ζάχαρη. Φροντίζετε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα. Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνετε αμέσως το μίγμα που σουρώσατε και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αδειάζετε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνετε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλετε να γίνει.
Λίγα μυστικά ακόμα: Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Πηγή : sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: