Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλο το έλλειμα σε δομές προστασίας των παιδιών ,σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, κ.Σπηλιώτη

Εκδήλωση για την παιδική κακοποίηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων

Ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη υποστεί ή πρόκειται να υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πάντως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η σεξουαλική κακοποίηση εντάσσεται στην κατηγορία της αφανούς εγκληματικότητας καθώς πολύ λίγα περιστατικά από όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα καταγγέλλονται και παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε εσπερίδα με θέμα “Η σεξουαλική παραβίαση ανηλίκων. Διεπιστεμονική Προσέγγιση” που θα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων.
Στην εσπερίδα ομιλητές ήταν η επίκουρη καθηγήτρια εγκληματολογικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγα Θεμελή, η παιδοψυχίατρος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Βασιλική Στυλιανίδου, ο διδάκτωρ πολιτικών ασφαλείας Γιώργος Παπακωνσταντής και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Αλέξανδρος Σπηλιώτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των διοργανωτών ο διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων Ανδρέας Δασκαλάκης.
Στην εσπερίδα τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη να εκλείψει το “πέπλο σιωπής” που σκεπάζει αυτού του είδους τα εγκλήματα και η κοινωνία να έχει το θάρρος να καταγγέλλει τα περιστατικά που συμβαίνουν.
Ωστόσο, αναγνωρίστηκε συγχρόνως και το έλλειμμα που υπάρχει σε δομές προστασίας παιδιών με ευθύνη της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: