Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

"Ανάσα" τριετίας για άνεργο δανειολήπτη, και την εγγυήτρια μητέρα του"


ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 23-06-2014

  Συνεκδίκαση των  αιτήσεων γιου και μητέρας, διαταγή πληρωμής δόσης από κοινού, για την τριετία και υποχρέωση πληρωμής δόσης , για την διάσωση της κατοικίας ,μόνο από τον γιο.
Ανάσανε, γιος και μητέρα δανειοληπτών, ο ένας οφειλέτης και η δεύτερη εγγυήτρια,   σε στεγαστικά δάνεια του γιου της , σε μία πιστώτρια Τράπεζα,  από την με ημερ. 8-11-2013, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, ΄οπου το Δικαστήριο των Χανίων ,δέχτηκε την αίτηση  του δανειολήπτη γιου,  λόγω  της  αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων  οφειλών του, χορηγώντας Προσωρινή Διαταγή, παρά της μη συναίνεσης της πιστώτριας  Τράπεζας.
 Επί της ουσίας της υπόθεσης  και σύμφωνα  με την  ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας ο εν λόγω  οικογένεια των δανειολιπτών  είναι μέλη (γιος- μητέρα), πρόκειται αφενός  για άγαμο, άτεκνο , άνεργο, καταναλωτή  ηλικίας 38 ετών , από την Περιφέρεια του Δήμου Βουκολιών,ο οποίος δανείστηκε από μία Τράπεζα με δύο  διαφορετικές συμβάσεις (στεγαστικό δάνειο), συνολικής οφειλής 82.465,71ευρώ. Εφετέρου την  εγγυήτρια μητέρα  η οποία συμμετείχε  στο εν λόγω δανεισμό ως εγγυήτρια ,η οποία είναι συνταξιούχος, ηλικίας 69 ετών, και χήρα με δυο παιδιά ,το οποίο το ένα συντηρεί λόγω ανεργίας αυτού.
Περιουσιακά στοιχεία  που διαθέτει  ο  γιος  και οφειλέτης είναι:
  α) κύρια κατοικία 142,97   τ.μ  σε οικόπεδο 703,07 τ.μ πλήρης κυριότητας
 Εισόδημα που διαθέτει:"Μηδέν" λόγω ανεργίας
Η μητέρα :  Διαθέτει   αγροτεμάχια με ελαιόδενδρα , και μικρό αγροτικό εισόδημα 3448,57 Ευρώ ετησίως, επίσης διαθέτει σύνταξη 431,51 Ευρώ. 
Το Ειρηνοδικείο Χανίων ,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι  δανειολήπτης  ως και η εγγυήτρια μητέρα του, πληρούν   τις προϋποθέσεις υπαγωγής του  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη),  πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ,στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους , τους  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.
α)ΧΟΡΗΓΕΊ ,προσωρινή διαταγή
β)ΑΝΑΣΤΈΛΛΕΙ ,όλα τα καταδιωκτικά μέτρα εκ μέρους της πιστώτριας σε βάρος των δανειοληπτών και ΔΙΑΤΗΡΕΊ την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας του αιτούντος προσωρινά για δύο έτη με τον όρο να τηρηθούν οι όροι που τίθενται από την παρούσα απόφαση
γ)ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ  Γιο και μητέρα από κοινού,   να καταβάλλουν μηνιαίως  επί μία τριετία   το ποσό των 50,00 ευρώ, προς την μία και μοναδική Τράπεζα. Ο Γιος  και οφειλέτης στην αίτηση του είχε προτείνει 100 ,00 μηνιαία δόση.
δ)ΧΟΡΗΓΕΊ   "περίοδο χάριτος" τριετία για την πληρωμή δόσεων ,για την διάσωση της κατοικίας
δ)ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ τον γιο για την διάσωση της κατοικίας καταβολή δόσης 90,00 ευρώ αρχής γενομένης από 1-1-2017  μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης
 Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για τα  μέλη της,  η απόφαση αυτή θεωρείται  απόφαση ουσίας, μιας και το Δικαστήριο των Χανίων, αποφάσισε την πλήρη προστασία της κατοικίας  του  αιτούντα  και παράλληλα ρύθμιση του χρέους του   για μια τριετία
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: