Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εξαιρούνται οι αγροτικές επιδότησεις από τις κατασχέσεις!


Ηράκλειο | 29/11/2013 - 19:00

Εξαιρούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις από τις κατασχέσεις

Στο ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων αναφέρεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κ.Αυγενάκη, και ο οποίος τονίζει ότι «εξαιρούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις από την κατάσχεση είς χείρας τρίτων».
«Στο πλαίσιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το άρθρο  982 παρ .ε ορίζει ότι εξαιρούνται από την κατάσχεση εις χείρας τρίτου κάθε είδους κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις στα χέρια του Οργανισμού  Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ως τρίτου, μέχρι την κατάθεσή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων ή την με άλλο τρόπο καταβολή τους σε αυτούς .»

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο «βάσει του άρθρου 20 του ν.4161/2013, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1500€) ευρώ σε περίπτωση απλού λογαριασμού και των δύο χιλιάδων (2000€) ευρώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.

Με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο», ενώ «από το προηγούμενο εδάφιο εξαιρείται ως δανειστής το Δημόσιο, για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.»
CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: