Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του Υπουργείου για τις εισφορές υπέρ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας


Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ζήτησε πρόσφατα με επιστολή της στην ΤτΕ, την οποία κοινοποίησε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στη Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, διευκρινίσεις σχετικά με τα έσοδα του Τ.Ε.Ο. (ύψους 5.6 , 6.1, 5.8 & 5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2009, 2010, 2011 & 2012) από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στον κλάδο αυτοκινήτου. 
Οι διευκρινίσεις ζητήθηκαν –όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΕΑΔΕ– με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση στην οποία προέβη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων απάντησε στην ΕΑΔΕ δηλώνοντας επί της ουσίας ότι ΔΕΝ έχει, μέχρι σήμερα, υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το ΤΕΟ και ότι οι εισφορές που καταβάλλονται υπέρ αυτού από τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: