Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αν καταφέρεις και ανακόψεις την διαταγή ληρωμής που σου έβγαλε η Τράπεζα (για καταχρηστικούς λόγους έως άκυρους) η Τράπεζα μπορεί να επανέλθει χωρίς όμως αυτούς τους λόγους. Πρακτικά το αιτούμενο ποσό θα επανέλθει μικρότερο κάτι όμως που δεν συνηθίζουν οι Τράπεζες γιατί με αυτόν τον τρόπο παραδέχονται την καταχρηστικότητά τους.

Η μόνη νομική οδός που έχει η Τράπεζα πλέον είναι της τακτικής αγωγής, μια διαδικασία χρονοβόρα που επειδή το γνωρίζουν οι Τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό.

Αν καταφέρεις δηλαδή να ανακόψεις της διαταγή πληρωμής οι δρόμοι για την Τράπεζα είναι δύο. Είτε προχωρά σε τακτική αγωγή ή συμβιβάζεται. Υπόψη ότι με την άσκηση της τακτικής αγωγής εκ μέρους της Τράπεζας μέχρι της τελεσίδικης απόφασης μπορεί να έχουν περάσει και 8 και 10 χρόνια.. Επι της ουσίας αν καταφέρεις και ανακόψεις την διαταγή πληρωμής έχεις κερδίσει κατά κράτος.

ΣΚΕΨΕΙΣ Κάποιες από τις καταχρηστικότητες στις συμβάσεις είναι δεδομένες.Αν αποφασίσουν οι Τράπεζες σε μαζικές διαταγές πληρωμής για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει σε μια μέρα.

Σκεφτείτε όλα τα ανωτέρω πριν προχωρήσετε στις ρυθμίσεις που σας ζητούν. Πριν τους δώσετε προσημείωση για καλύτερη "μεταχείριση", πριν υπογράψετε οτιδήποτε που θα σας έχει χρεωμένους μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: