Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Φορολογούμενοι ,δεν αρκεί η ρύθμιση της οφειλής, προς το Δημόσιο, αλλά η ενεργοποίηση της πάγιας εντολής


Σημαντική προυπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, είναι η ενεργοποίηση της πάγιας εντολής σε μία Τράπεζα


Το  Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την διαδικασία υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ν. 4152/2013 (ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας» και «πάγια ρύθμιση»)εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τους φορολογημένους. Σύμφωνα μαυτή κάθε οφειλέτης του Δημοσίου για να θεωρηθεί συνεπής με τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκε πρέπει, αμέσως μόλις εγκριθεί η αίτησή του, να πάει στην τράπεζα στην οποία έχει ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξοφλεί τα ρυθμισθέντα χρέη του και να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη πάγια εντολή για την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης.
 Αν λοιπόν δεν υπάρχει πάγια εντολή, τότε η 2η και οι επόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης θα παραμείνουν απλήρωτες, οπότε ο οφειλέτης θα θεωρηθεί αυτόματα ασυνεπής και θα χάσει τη ρύθμιση.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών έχει, αναλυτικά, ως εξής: «Με αφορμή παρερμηνείες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων για την πάγια ρύθμιση, αλλά και τη ρύθμιση της νέας ευκαιρίας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων ανακοινώνει πως:
Η ενεργοποίηση των πάγιων εντολών πληρωμής στους φορείς είσπραξης (συνεργαζόμενες Τράπεζες, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛ.ΤΑ.) για την καταβολή των δόσεων των ρυθμίσεων ληξιπροθέσμων χρεών του ν. 4152/2013 ΦΕΚ 107 Α, διενεργείται αποκλειστικά στους ανωτέρω φορείς. Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που χρησιμοποιείται για την σύσταση της πάγιας εντολής στον φορέα είσπραξης (Τράπεζα κτλ.), πρέπει να είναι ο ίδιος με τον δηλωθέντα στη Δ.Ο.Υ. ή στο TAXISNET.

Δεν υπάρχουν σχόλια: