Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Δέσμευση Κεγκέρογλου για θεώρηση των βιβλιαρίων ανασφάλιστων



Σάββατο, 24 Αύγουστος 2013
Πολύωρη σύσκεψη με τον υφ. Εργασίας το μεσημέρι στο Επιμελητήριο
Την παροχή της δυνατότητας στους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες να αποκτούν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στο ΕΣΥ, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια από τον ΟΑΕΕ και τα νοσοκομεία, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα και όχι επ’ αόριστον, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα ο υφ. Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, που έγινε αποδέκτης των τεράστιων διαστάσεων που έχει προσλάβει πλέον και σε τοπικό επίπεδο το θέμα με τους ανασφάλιστους και ακάλυπτους υγειονομικά ελεύθερους επαγγελματίες. Ο κ. Κεγκέρογλου για περισσότερες από δύο ώρες συμμετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, παρουσία των συναδέλφων του βουλευτών Ιωαννίνων κ.κ Τασούλα, Καλογιάννη και Κασσή, όπως επίσης του δημάρχου Ιωαννίνων Φ. Φίλιου της διοίκησης του Επιμελητηρίου και του προέδρου της ΟΕΒΕ κ. Χορέβα.
Για θέμα που απειλεί να διαταράξει την κοινωνική συνοχή, έκανε λόγο ο δήμαρχος Φ. Φίλιος, που μετέφερε στον υφυπουργό την αδυναμία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, να ανταποκριθεί στο πλήθος των αιτημάτων χορήγησης βιβλιαρίων απορίας.
Επίσης, σημαντική ήταν η ανακοίνωση που έγινε από τα Ιωάννινα, ότι από το Φθινόπωρο αλλάζει ο τρόπος καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ που δε θα είναι πλέον ανά δίμηνο, αλλά σε μηνιαία βάση για τους ασφαλισμένους. Το υπουργείο Εργασίας επίσης συζητά τη διεύρυνση των κλιμακίων ασφαλιστικής κάλυψης και προχωρά σε βελτιωτικές κινήσεις για τις ρυθμίσεις και τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων που είναι στον ΟΓΑ, ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή για όσους δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και για όσους ασκούν αυστηρά τοπική δραστηριότητα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: