Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παράταση τελικά για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβρη

Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου


Ημερομηνία:
26/06/2013 - 21:55
Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου παρατείνεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για 6 εκατομμύρια φορολογούμενους, σύμφωνα με τιτιβίσματα του Χάρη Θεοχάρη -αν και πιθανότατα πρόκειται για την 30η Αυγούστου που είναι...Παρασκευή.
Ο γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω Twitter τη σχετική παράταση, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 500.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων, αφού η εφαρμογή άνοιξε με μεγάλη καθυστέρηση μέσα στον Μάιο, ενώ ταυτόχρονα η δήλωση των τόκων καταθέσεων μπλόκαρε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η παράταση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ισχύει για φυσικά πρόσωπα, ενώ για νομικά πρόσωπα δίνεται παράταση μέχρι τις 8 Ιουλίου. Επίσης, όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους εντός Ιουλίου θα δικαιούνται να πληρώσουν σε τρεις δόσεις, ενώ όσοι το κάνουν τον Αύγουστο θα δικαιούνται δύο δόσεις.
Πάντως το βέβαιο είναι ότι μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και όσους έχουν επιστροφή φόρου, αφού θα πρέπει να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.

Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο σύστημα και υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις δεν βλέπουν αμέσως την εκκαθάρισή τουςκαθώς αυτή καθυστερεί τουλάχιστον ένα δεκαήμερο, ενώ αν το εκκαθαριστικό τους προκύψει χρεωστικό, δηλαδή έχουν να πληρώσουν φόρο, τότε πρέπει να επισκεφθούν την εφορία, στην οποία ανήκουν, και να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών και γενικότερα χαρτιά, που να αποδεικνύουν την πηγή των εσόδων τους.

Αν το εκκαθαριστικό τους είναι πιστωτικό, δηλαδή περιμένουν επιστροφή φόρου, τότε πρέπει να επισκεφθούν την εφορία, στην οποία ανήκουν, και – μαζί με τις βεβαιώσεις εσόδων – να καταθέσουν όλα τα τιμολόγια και τα δικαιολογητικά δαπανών τους, ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι δικαιούνται να πάρουν χρήματα πίσω.
Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν γλιτώνουν την επίσκεψη στην εφορία.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: