Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

.Οικογενειακό Επίδομα


Μετά την κατάργηση την φοροαπαλλαγών για τα οικογενειακά βάρη και την έκπτωση φόρου για τα τέκνα, θεσπίσθηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που αφορά όμως τους φορολογούμενους που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000€, και θα χορηγείται από τον ΟΓΑ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο. Ως εκ τούτου η καταβολή θα γίνεται ανά τρίμηνο και το Α τρίμηνο θα εισπράττεται μαζί με το Β τρίμηνο, αφού πρώτα ελεγχθεί η φορολογική δήλωση μέσω ΤΑΧΙS.
Για να εισπραχθεί λοιπόν το ανωτέρω επίδομα θα πρέπει να υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ ορισμένα δικαιολογητικά όπως:
1. Αίτηση – δήλωση (ειδικό μηχανογραφημένο έντυπο Ε20) που το υποβάλλουν μέσω ΤΑΧΙS ΝΕΤ της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή αποσπάσιμα Δημοτολογίου (το παίρνουμε από το Δήμο όπου έχουμε οικογενειακή μερίδα)
3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιών. (με αίτηση ΚΕΠ)
4. Πιστοποιητικό σπουδών και βεβαίωση φοίτησης των παιδιών
5. Αν τα τέκνα έχουν αναπηρία 67% και πάνω βεβαίωση από ΚΕΠΑ
6. Αντίγραφα των εντύπων Ε1 της δήλωσης φορολογικού εισοδήματος, ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της  και οιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο ΟΓΑ από τον οποίο να προκύπτει η μόνιμη και συνεχής δεκαετής διανομή του δικαιούχου στην Ελλάδα.
Σχετικά με το ηλεκτρονικό περουσιολόγιο, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν αγροτεμάχια, δίδεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση για τα προηγούμενα έτη 2010, 2011 από το χρονικό διάστημα 01/01 – 31/03/2013. Ως εκ τούτου καλό θα είναι να προσέλθουν οι φορολογούμενοι στα λογιστικά γραφεία που υποβάλουν τις δηλώσεις τους για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 για τα έτη 2010, 2011, 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: