Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ

Ευρωβουλευτής - Μέλος των Επιτροπών:

· Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

· Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών





Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2011



ΔΗΛΩΣΗ



«Εξαιρείσαι αλλά πλήρωσε»: η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ζητά το χαράτσι από αυτούς που η ίδια παραδέχεται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν





Σε συνέχεια σειράς γραπτών ερωτήσεών του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την ακραία φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το ανάλγητο και απάνθρωπο «φορο-εφεύρημα» του τέλους ακίνητης περιουσίας και τον παραλογισμό της προείσπραξής του ακόμα και από τις κατηγορίες που εξαιρούνται, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



"Από την αναλγησία της κυβέρνησης να συνδέσει την πρόσβαση στο πρωτεύον κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με ένα ακόμη δυσβάσταχτο «χαράτσι» -κατά παράβαση σχετικής οδηγίας της Κομισιόν (2003/54/EC) που προβλέπει τη λήψη μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων-ευάλωτων καταναλωτών σύμφωνα με την ιδιαίτερη κατάστασή τους- περάσαμε τώρα στον πλήρη παραλογισμό.



Σήμερα η κυβέρνηση ζητά να προεισπράξει το «χαράτσι» ακόμα και από αυτούς που η ίδια έχει εξαιρέσει ακριβώς επειδή αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν. Υπεξαιρεί στην ουσία τα χρήματα του άνεργου, του άπορου και του χαμηλοσυνταξιούχου χωρίς καν να του λέει εάν, πότε και πώς θα του τα επιστρέψει.



Εξαντλώντας τη γραφειοκρατική της μανία, υποβάλλει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε μια απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες προκειμένου να αποδείξουν ότι δικαιούνται απαλλαγής ή μειωμένου τέλους. Δεν προβλέπει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή μέριμνα για τα περίπου 30 χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω οικονομικών δυσχερειών βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στους τρέχοντες λογαριασμούς. Ταυτόχρονα σε περίπτωση επαναχορήγησης, «φορτώνει» στον καταναλωτή την επιβάρυνση τόσο των προσαυξήσεων, όσο και του τέλους επανασύνδεσης. Αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, αλλά και κατηγορίες του πληθυσμού που εμφανίζουν αυξημένες απαιτήσεις οικιακής περίθαλψης, «τιμωρεί» κυριολεκτικά με «εξόντωση» όσους αδυνατούν να το καταβάλλουν, δίνοντας «τελεσίγραφο» 40 ημερών.



Είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανακοίνωση του νέου μέτρου οδήγησε στη δραματική αύξηση των αιτήσεων διακοπής ρεύματος; Έχουν συνυπολογιστεί άραγε τα έσοδα που θα χάσει η ΔΕΗ σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιβουλεύεται σχέδιο αποκρατικοποίησής της «όσο-όσο», υπό καθεστώς μάλιστα εισπρακτικού πανικού και με το χρηματιστήριο στο «ναδίρ»;



Οι πολίτες αναγκάζονται καθημερινά να «πληρώνουν» την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της σημερινής κυβέρνησης που μετά την «ελπίδα» για ένα καλύτερο αύριο στερεί τώρα και το φως από χιλιάδες νοικοκυριά, στέλνοντας το «λογαριασμό» από το έλλειμμα της ακολουθούμενης πολιτικής σε κάθε ελληνικό σπίτι.



Δεν έχει ακούσει ποτέ το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος;»



ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ιουλιανού 28-Γ' Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

(1oς ορ,. Γραφ. 5,) Αθήνα 10434 Κτίριο Altiero Spinelli, Γρ. 08Ε115 Κτίριο L. Weiss, Γρ.Τ09037

T:+30-210 8835010, 060 Rue Wiertz 60, B-1047 BRUSSELS 1, av. Pr. R. Schuman, CS 91024

F:+30-210 8835017 T.:+32-22845260/ F:+32-228492601 67070 Strasbourg

email: k.poupakis@parliament.gr email: konstantinos.poupakis@europarl.europa.eu Τ:+33-388175260/F:+33-388179260

Δεν υπάρχουν σχόλια: