Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΙΝΚΑ: Χωρίς τις Ενώσεις Καταναλωτών δεν θα λειτουργούσε ο Νόμος Κατσέλη

Συντάκτης / NextDeal
Τρίτη, 22
Την αντίδρασή του προς τα αρνητικά σχόλια κατά Ενώσεων Καταναλωτών της πρωινής εκπομπής του κου Παπαδάκη 21.03.2011 εκφράζει το ΙΝΚΑ με ανακοίνωσή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ευγνωμοσύνη μας χρωστάει ο κος Σπυράκος κύριε Παπαδάκη, γιατί χωρίς τις Ενώσεις Καταναλωτών (και όχι καταναλωτικές ενώσεις ούτε συνεταιρισμοί του κου Αλεξάκη), δεν θα λειτουργούσε ο Νόμος Κατσέλη». Ακολούθως παρατίθεται η υπόλοιπη ανακοίνωση.


"Εάν δεν υπήρχαν οι Ενώσεις Καταναλωτών, ο δανειολήπτης θα ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει δικηγορική συνδρομή με δαπάνη από 500 – 2000 € για το πρώτο ακριβώς στάδιο της συμπλήρωσης και της υποβολής της πολυσύνθετης Αίτησης Εξωδικαστικού Συμβιβασμού.
Αν δεν γνωρίσεις το χάος που βρίσκονται οι δανειοδοτηθέντες, με 50, 100, 200, 300., 400.000 €,  εγγράμματοι και αγράμματοι, στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, νοσοκόμες, ταξιτζήδες, κηπουροί, αλλοδαποί, ανάπηροι τυφλοί η με καροτσάκι, άνθρωποι μόνοι, χωρισμένοι και χωρισμένες, μικρομαγαζάτορες που έβαζαν τα καταναλωτικά και τις κάρτες τους για να διατηρήσουν το μαγαζί τους μέχρι που φράκαραν και κόλλησαν καταναλωτικά και κάρτες, άνθρωποι που σου λένε ‘’ δεν έχω μια ελιά να κρεμαστώ’’, ‘’δεν έχω στο ψυγείο μου παρά μόνο νερό ούτε γάλα για το παιδί μου’’, ‘’σας παρακαλώ πάρτε με εσείς τηλέφωνο στο κινητό γιατί το σταθερό είναι κομμένο και δεν έχω μονάδες’’, ‘‘σας παρακαλώ δεν έχω να πληρώσω την εγγραφή – συνδρομή όταν θα έχω θα σας πληρώσω’’ (στην περίπτωση αυτή βάζουμε από την τσέπη μας συμβολική 2 € γιατί απαιτείται να είναι μέλος).

Δεχόμαστε λοιπόν από τον κο Σπυράκο ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες γιατί από αυτά και με αυτά, προσπαθούμε να μπαλώσουμε αυτό τον άθλιο και ανυπάκουο από τις τράπεζες νόμο.

Ένα νόμο, με τον οποίο εισήγαγε την ακύρωση του ισχύοντος δικαιακού στάτους της αναγωγής του εγγυητή, απλά για να τα πληρώσει αυτός και να μπει ελεύθερος ο δανειολήπτης μετά στον οικονομικό κύκλο, απλά επειδή ισχύει στο Γερμανικό ανάλογο δίκαιο.
Αυτά τα Γερμανικά εμφυτεύματα, με μια προσφυγή μας θα πέσουν, αλλά είπαμε να μην χτυπήσουμε εμείς πρώτοι τον νόμο που οι τράπεζες κουρέλιασαν αμέσως με την έναρξη του.

Κρίνονται και οι δημοσιογράφοι για την κυβερνητική μονομέρειά τους.
Άσχετο με το τα φάγανε και όχι τα φάγαμε μαζί.
Το ΙΝΚΑ δεν έκατσε ποτέ στο ίδιο τραπέζι.
Κρίνεται η κυβέρνηση από το ποιόν επιδοτεί.
Την διατήρηση της καφέ Ακρίδας η για τις νομικές σπουδές στη χώρα του ταμ – ταμ.
Ασφαλώς, κάποιος που βουλιάζει στην κυλιόμενη άμμο, θέλει να κρατηθεί και δεν αφήνει τραβώντας να πάρει μαζί του από το χέρι που κρατιέται και αυτόν που προσπαθεί να τον σώσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: