Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς ΟΓΑ για αγρότες



ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ | 04.08.2010-08:53

ImageΤη δυνατότητα να υπαχθούν στο νέο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς τον ΟΓΑ αποκτούν αγρότες-οφειλέτες του οργανισμού οι οποίοι είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση που είχε θεσπιστεί από την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εν λόγω εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα σε οφειλέτες τόσο του ΟΓΑ όσο και άλλων ταμείων να ρυθμίσουν τα χρέη τους με τη νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση αυτή λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε, όποιος εργοδότης ή ελεύθερος επαγγελματίας και αγρότης επιθυμεί μπορεί να ενταχθεί σε αυτή και να απαλλαγεί από το 80% των πρόσθετων τελών στην περίπτωση που καταβάλει εφάπαξ τις οφειλές. Διαφορετικά, παρέχεται έκπτωση 60% για τμηματική καταβολή σε τρία χρόνια (36 μήνες συν 12 μήνες με μπάι-πας μέσω της ευχέρειας που δίνει η ρύθμιση για 4μηνη καθυστέρηση καταβολής των δόσεων για τρεις συνολικά φορές στη διάρκεια της 3ετίας χωρίς ο οφειλέτης να χάσει το δικαίωμα σταδιακής πληρωμής της οφειλής).

Ο οφειλέτης του ασφαλιστικού ταμείου θα μπορεί να αποκτήσει να ασφαλιστική ενημερότητα καταβάλλοντας 200 ευρώ το μήνα κατ' ελάχιστον.

Για τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, η μηνιαία δόση καθορίζεται στα 100 ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν πληρώσει για τέσσερις μήνες, δεν βγαίνει από τη ρύθμιση, αρκεί να πληρώσει κανονικά τον πέμπτο μήνα την λελογισμένη δόση.

Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να κάνει «στάση πληρωμών» των κανονισμένων δόσεων έως και τρεις φορές στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς (ισχύος της ρύθμισης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: