Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.) στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας, ο Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, με τον Διοικητή του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
Κατά την παραμονή του στο Κέντρο, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το Π.Σ. και συγκεκριμένα για τη γεω-χωρική βάση πληροφοριών, τα μοντέλα εξάπλωσης πυρκαγιάς, καθώς και για τη χρήση των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (twitter, www.fetosprosexoume.gr) που στοχεύουν στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.
Από τον Απρίλιο του 2010 συστεγάζονται το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.
Τη σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση, εξήρε ο κ. Παπανδρέου και ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο των Πυροσβεστών.
Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Συγχαίρω το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους φορείς, που συνεργάζονται, για τη δουλειά και για την προσπάθεια τους. Ακόμη γίνονται θυσίες και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Επίσης, να σας συγχαρώ για το συντονισμό τον οποίο έχετε πετύχει, γιατί αυτό νομίζω είναι από τα πιο βασικά, να αξιοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε. Πιστεύω ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο για συνεργασία ανάμεσα σε μέσα και υπηρεσίες, αλλά ο συντονισμός είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε η προσπάθεια να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Μάλιστα, μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές είναι το κλειδί για να μη δούμε ξανά τραγωδίες, όπως στο παρελθόν. Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας, γιατί είμαστε εν μέσω καλοκαιριού και ελπίζω όλα να πάνε καλά».
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Διοικητής Αθηνών Αρχιπύραρχος Περικλής Κούτρης και ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Νικόλαος Αλεξανδρής. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον τομέα ευθύνης του Σταθμού, τη διασπορά δυνάμεων στη Πάρνηθα, συνομίλησε με πυροσβεστικούς υπαλλήλους που εκτελούσαν βάρδια, καθώς και με εκπροσώπους εθελοντικών φορέων, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726
http://www.fireservice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: