Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΔΙΚΤΥΩΝ Είκοσι παρεμβάσεις σε ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ για αξιόπιστο οδικό δίκτυο

• Ιδρύεται η εταιρεία «Αναπτυξιακές υποδομές Κρήτης Α.Ε.» •  Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 - Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» είναι η νέα δομή που ιδρύεται από το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων και αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, τον συντονισμό, την παρακολούθηση και τη διαχείριση των υποδομών του νησιού.
Το καταστατικό της εταιρείας είναι ήδη έτοιμο και το παρουσίασε χθες το βράδυ ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, από το Ηράκλειο. Ο κ. Ρέππας με τους υφυπουργούς Γιάννη Μαγκριώτη και Νίκο Σηφουνάκη πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη και στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 12 θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, ο φορέας-εταιρεία, θα έχει έδρα το νησί και όχι την Αθήνα, θα διαθέτει όλα τα μέσα, τον εξοπλισμό και τα στελέχη με την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία ώστε να πετύχει στο εγχείρημα του. Είναι στα πρότυπα της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» γι΄ αυτό και στον νεοϊδρυθέντα φορέα θα απορροφηθούν στελέχη της εταιρείας που έχει κατασκευάσει τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Η νέα δομή κατά τον υπουργό, θα είναι πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική.

«Μια τέτοια δομή, με έδρα την Κρήτη είναι μια δομή που ανταποκρίνεται στους σύγχρονους καιρούς προκειμένου να σχεδιάσει, να εφαρμόσει και να διαχειριστεί τις υποδομές της Κρήτης. Θα συγκροτηθεί πριν το καλοκαίρι και μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι σε θέση να έχει ήδη μελετήσει και προτείνει τις πρώτες παρεμβάσεις μας» δεσμεύτηκε ο υπουργός.

Οι πρώτες πρωτοβουλίες των «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» αφορούν το ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ. Οι παρεμβάσεις θα αρχίσουν στις αρχές του 2011 και σύμφωνα με τον υπουργό το αργότερο μέχρι το 2016 η Κρήτη θα έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Συνολικά, το υπουργείο έχει σχεδιάσει 20 μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, οι 13 στον Βόρειο Οδικό Άξονα και οι επτά στο Νότιο Οδικό Άξονα που μαζί με τις κάθετες συνδέσεις τους θα ολοκληρωθούν σταδιακά κάποιες το 2013, δυο το 2016 ενώ οι περισσότερες τη διετία 2014-2015.

Τρείς από τις 20 παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι άνω των 20 χιλιομέτρων και ειδικότερα μία των 22 χιλιομέτρων, μια των 21,5 χιλιομέτρων και μία των 21 χιλιομέτρων.

«Πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις, έτσι όπως καταρχήν τις έχουμε σχεδιάσει τόσο στο βόρειο άξονα όσο και στο ΝΟΑΚ μαζί με τις κάθετες συνδέσεις, θα αποδώσουν έτσι ώστε μέχρι το 2015-2016 να έχουμε ένα αξιόπιστο, από άποψη κυκλοφοριακής δυνατότητας, μεταφορικής ικανότητας και οδικής ασφάλειας, οδικό δίκτυο» τόνισε ο κ. Ρέππας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε και τη δημοπράτηση του διεθνούς αερολιμένα Καστελίου Ηρακλείου, στις 19 Οκτωβρίου 2010, έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 800σίων εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: