Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE. ΚΙΛΚΙΣ 29/09/2009

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3) 4η ΔΥΠΕ
4) ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ
5) Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
6) Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
7) Μ.Μ.Ε.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, αποφάσισε με την συνεδρίασή του την 29/09/2009 πλειοψηφικά,
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
την εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων STAGE και στο Νοσοκομείο Κιλκίς.
Ειδικότερα, μετά την προκήρυξη των Βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 και παρά την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ / Φ .18.21/1175/οικ.21934 περί αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κ.λ.π., της 7ης /09/2009 και μετά τη διάλυση της Βουλής, προσλήφθηκαν 10 άτομα με επιδοτούμενο πρόγραμμα STAGE στη Διοικητική Υπηρεσία και όχι στις πραγματικές ανάγκες του Ιδρύματος (Νοσηλευτικό - τραυματιοφορείς – παραϊατρικό ) και μάλιστα κάτω από αδιευκρίνιστες και αδιαφανής διαδικασίες και αμιγώς σκοτεινές πελατειακές διεργασίες επιλογής ανέργων. Για όλο αυτό το διάστημα οι νέοι δουλεύουν με μισθούς κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση (περίπου 500 με 560 ευρώ ) και χωρίς να δικαιούνται δώρα κι επιδόματα.
Μάλιστα οι συγκεκριμένοι άνεργοι δουλεύουν και χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη , καθώς δικαιούνται μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση όχι μόνο βολεύει προσωρινά «κάποιους επιλεκτικά», αλλά εξασφαλίζει και φτηνό εργατικό δυναμικό, που ελπίζει στη μονιμοποίηση. Χάρη στους ανασφάλιστους αυτούς νέους δεν καταρρέει μεγάλο μέρος των υποστελεχωμένων δημόσιων υπηρεσιών, με το κόστος ωστόσο να μεταφέρεται στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με τον τρόπο αυτό είναι σαφές ότι δημιουργείται μια νέα στρατιά «επίλεκτων ομήρων» με περιορισμένα εργασιακά αλλά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Έτσι όμως δεν βοηθούνται ούτε οι ίδιοι οι άνεργοι ούτε το κράτος πρόνοιας που έπρεπε να έχει ο Έλληνας πολίτης εν έτη 2009. Είναι προφανές ότι με τις ως άνω τακτικές οι άνεργοι γίνονται θύματα εκμετάλλευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες στην πραγματική αγορά εργασίας, ενώ το κοινωνικό κράτος στερείται σταθερού εξειδικευμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί με εκπαιδευόμενους που εναλλάσσονται ή ανακυκλώνονται χωρίς ευθύνες και αρμοδιότητες.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
την εφαρμογή των επιδοτούμενων προγραμμάτων STAGE στο Νοσοκομείο μας αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διότι δημιουργούν εμπόριο ελπίδας και στερούν το κοινωνικό κράτος από σταθερό, υπεύθυνο κι εξειδικευμένο προσωπικό, τέτοιο που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ άμεσα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .......................................................................... Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ........................................... ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ -
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ στις 5:20 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: