Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Αναστέλλονται οι διαγωνισμοί για ΕΠΟΠ

Λουκάς Δημάκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2009 21:26
Web-Only

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου αναστέλλονται οι τρεις διαγωνισμοί για την πρόσληψη 3600 επαγγελματιών οπλιτών στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ο λόγος της αναστολής είναι ότι οι διαγωνισμοί εμπεριέχουν το στοιχείο της προφορικής συνέντευξης η οποία αφήνει τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με ρύθμιση που θα εισαχθεί στη βουλή το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία αυτής της συνέντευξης θα καταργηθεί, ανέφερε ο υπουργός.

Έτσι θ' απομείνουν στη διαδικασία μόνο κριτήρια αντικειμενικής αξιολόγησης που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κριτήρια αυτά θα συνεχιστούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σε νέα διευκρινιστική του δήλωση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «στο Στρατό Ξηράς, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής, αυτές δεν θα επαναληφθούν αλλά ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης. Αυτό επιφέρει αλλαγή στη σειρά κατάταξης της τάξης του 4,7% στο σύνολο των επιλεγομένων. Άρα, το 95% των επιτυχόντων και όλοι όσοι δεν επιλέγονται, θα έχουν τη βεβαιότητα ότι επεκράτησαν διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στο Ναυτικό και την Αεροπορία, η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο συλλογής δικαιολογητικών και αυτή θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς τη συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: