Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

To Υπουργείο Παιδείας κάνει το κορόϊδο (ως συνήθως)

To Υπουργείο Παιδείας κάνει το κορόϊδο (ως συνήθως)
Από το blog: http://aei-gr.blogspot.com



http://aei-gr.blogspot.com/2009/07/to.html
Άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας ζητεί μέσω του Flash 96 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Ο Μιχάλης Κουρουτός σημείωσε ότι "για τη διαρροή κατηγορείται έλληνας καθηγητής ο οποίος έπαιρνε 10.000 από κάθε μαθητή και εργαζόταν στα γραφεία του διεθνούς οργανισμού που εποπτεύει τη λειτουργία του θεσμού στη Γενεύη".

To Υπουργείο Παιδείας κάνει το κορόϊδο (ως συνήθως)
http://aei-gr.blogspot.com/2009/07/to.html

"Κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει περιέλθει στο υπουργείο Παιδείας από τον Οργανισμό του Διεθνούς Απολυτηρίου που εδρεύει στη Γενεύη" επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το Διεθνές Απολυτήριο.

Το υπουργείο στην ανακοίνωση του τονίζει: "Με αφορμή αναφορές του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για περιστατικό υποκλοπής θεμάτων στο Διεθνές Απολυτήριο, το υπουργείο ανακοινώνει : Το Διεθνές Απολυτήριο , international baccalaureate εισήχθη στο εκπαιδευτικό σύστημα με το άρθρο 10 παρ. 23 του ν. 2327/95. Η λειτουργία του Τμήματος Διεθνούς Απολυτηρίου διέπεται από τους κανόνες που ορίζονται από τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου (Ιnternational Baccalaureate Οrganisation) και το πρόγραμμα σπουδών είναι στην αγγλική γλώσσα. Η αξιολόγηση των μαθητών των τμημάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ι.Β.Ο. από τον ίδιο τον Οργανισμό, χωρίς καμία εμπλοκή του υπουργείου Παιδείας. Την αποκλειστική ευθύνη των εξετάσεων σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, στα θέματα, στη διόρθωση των γραπτών δοκιμίων καθώς και στην έκδοση αποτελεσμάτων έχει ο Ι.Β.Ο. Επομένως όλες οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τον έλεγχο του Οργανισμού, χωρίς καμία εμπλοκή του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι σήμερα δε, κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει περιέλθει στο υπουργείο από τον Οργανισμό στη Γενεύη. Ως εκ τούτου, απόπειρες εμπλοκής του υπουργείου στη διαδικασία εξετάσεων του Διεθνούς Απολυτηρίου, προφανώς υποκρύπτουν άλλου είδους σκοπιμότητες".

Από το blog:

http://aei-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: