Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εξομοίωση τριτέκνων - πολυτέκνων για στεγαστικά δάνεια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ

Την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, αναφορικά με τη χορήγηση στεγαστικών δανείων κατόπιν εισηγήσεως του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, οι τρίτεκνες οικογένειες εντάσσονται, όπως και οι πολύτεκνες, στις ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, στις οποίες θα χορηγούνται στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκότερους όρους ήτοι επιτόκιο 4% για την απόκτηση πρώτης και κατά περίπτωση δεύτερης κατοικίας.


Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εκφράζει απόλυτα τη σαφή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανέφερε: "Παραμένουμε συνεπείς στην πολιτική μας για την τρίτεκνη οικογένεια και την κάνουμε πράξη με κάθε δυνατό τρόπο, πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις μας. Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες τρίτεκνους να επωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους που διέπουν τη δανειοδότηση των πολυτέκνων και τους διευκολύνει προκειμένου να αποκτήσουν δική τους στέγη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: