Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο από τον Ιούνιο

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα της κινητής τηλεφωνίας, επιφέρει νέος νόμος που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, από τον προσεχή Ιούνιο.

Με αυτό το νομοσχέδιο πάνω από 13 εκατομμύρια ανώνυμα καρτοκινητά θα λάβουν «ονοματεπώνυμο», καθώς οι κάτοχοι τους θα υποχρεωθούν να δηλώσουν τα πλήρη προσωπικά στοιχεία τους.

Οι αλλαγές στο σύστημα της χρήσης των καρτοκινητών που για την κυβέρνηση έχουν λάβει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κρίνονται αναγκαίες- όπως διατείνονται κυβερνητικά στελέχη- για να εμποδιστούν άνομες πράξεις, όπως η εγκληματικότητα, οι απειλές και οι εκβιασμοί, ακόμη- ακόμη και οι κακόγουστες φάρσες.

Σύμφωνα με τα όσα προκρίνει η κυβέρνηση, στο εξής η κάρτα θα είναι μια και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Τα στοιχεία του κατόχου του καρτοκινητού θα είναι γνωστά στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές θα μπορούν με εισαγγελική απόφαση να έχουν πρόσβαση, ανά πάσα στιγμή.

Το θέμα που έχει μεταφερθεί επισήμως από την κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προφανώς για να μην βρει προσχώματα από το κοινοτικό δίκαιο, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες θεωρούν ότι με την πρακτική της «ονοματοδοσίας» στα καρτοκινητά, το μόνο που θα επιτευχθεί, είναι η άνθηση της μαύρης αγοράς.

Ταυτόχρονα θα αρχίσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης, για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτώn
BLOK:Ahdronianoi on Line

Δεν υπάρχουν σχόλια: