Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Φθηνότερα αυτοκίνητα

Στη Βουλή οι διατάξεις για τη μείωση του τέλους ταξινόμησης.

Στη Βουλή κατατέθηκαν χθες οι διατάξεις για τη μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων. Από το Σάββατο μειώνεται κατά 50% το τέλος ταξινόμησης για τα καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Η μείωση του τέλους ταξινόμησης που θα επιφέρει μειώσεις και στις τιμές πώλησης των ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα ισχύσει μέχρι τις 7.8.2009. Παράλληλα καταργείται το τέλος μεταβίβασης για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα και πρόκειται να μεταβιβαστούν. Η κατάργηση θα ισχύσει μέχρι τις 31.12.2009.
Το ίδιο προβλέπεται και για το τέλος αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών το οποίο επίσης προβλέπεται ότι θα καταργηθεί για το διάστημα μέχρι και τις 31.12.2009.
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι στην περίπτωση που για αυτά έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης του τέλους ταξινόμησης, πλην όμως δεν έχουν ταξινομηθεί, μπορούν μετά από αίτηση των εμπορικών επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών τους να υπαχθούν στις διατάξεις του μειωμένου τέλους ταξινόμησης. Έτσι, θα υπολογιστεί ξανά το τέλος ταξινόμησης και θα επιστραφεί η διαφορά.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη, σειρά άλλων διατάξεων μεταξύ των οποίων η παράταση μέχρι 15.6.2009 της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων των επιχειρήσεων, η επιβολή προστίμου 5.000 σε νομικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΕΤΑΚ, ενώ θεσπίζεται η γενική διεύθυνση μισθών και ειδική επιτελική ομάδα για το σχεδιασμό και τη διενέργεια διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: