Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Οι ορμόνες που κάνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, η σύνθεση του σώματος και το κεντρικό νευρικό σύστημα των γυναικών καθιστούν τις γυναίκες πιο ε

Οι γυναίκες πιο ευάλωτες στον πόνο


«E» 25

Διαψεύδοντας την επικρατέστερη θεωρία, ότι οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο, παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι οι «εκπρόσωποι του ωραίου φύλου» βιώνουν εντονότερα, συχνότερα και με μεγαλύτερη διάρκεια τον σωματικό πόνο.


Οι γυναίκες πιο ευάλωτες στον πόνο

Και το περίεργο είναι ότι τα πειράματα που διεξάγονται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων γίνονται, ως επί τo πλείστον, σε άντρες.


Πορίσματα
Η καλύτερη κατανόηση του τρόπου αντίδρασης στον πόνο των δύο φύλων θα μπορούσε να σώσει ζωές, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σχολιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στη Γλασκόβη.

Οι γυναίκες υποφέρουν συνήθως από χρόνιες παθήσεις, όπως ημικρανίες, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αρθρίτιδα, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί αποδίδουν τα προβλήματα αυτά σε ψυχογενή αίτια.

Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Μπέβερλι Κολέτ, σύμβουλος στην υπηρεσία Ελέγχου Διαχείρισης του Πόνου, μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε ξεκινήσει να μελετούμε τις διαφορές των δύο φύλων στον πόνο και η περιοχή αυτή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Το ανησυχητικό είναι, προσθέτει, πως η πλειονότητα των γιατρών και των νοσοκόμων αγνοούν αυτές τις διαφορές, οι οποίες όμως μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: