Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

τάρτη, 23 Ιούλιος 2008

Έχουμε κανένα νέο;;;

Μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει επιδότηση, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, για να επενδύσει σε μια δημόσια… καταπατημένη έκταση; Αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της περιφέρειας, τότε όλα είναι πιθανά.

Η «Βόλος parking Α.Ε» ανήκει στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «TRT», Άγγελο Αντωνίου, που εκπέμπει σε όλη την κεντρική Ελλάδα με έδρα την πόλη του Βόλου.

Το 1998, η εταιρεία κατέθεσε πρόταση, προκειμένου να επιδοτηθεί για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης. Η πρόταση εγκρίθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επί ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Καρατζιώτη και η εταιρεία έλαβε επιδότηση 986.000 ευρώ.

Μέχρι εδώ τίποτα μεμπτό. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας ανακαλύπτει το 2006, πως η συγκεκριμένη επένδυση πραγματοποιήθηκε σε καταπατημένη δημόσια έκταση 710 τμ.
Άμεσα η Κτηματική Υπηρεσία προχώρησε στη διοικητική αποβολή του κ. Αντωνίου, ο οποίος όμως στράφηκε νομικά εναντίον της. Ο επιχειρηματίας παρουσίασε συμβόλαιο αγοράς της έκτασης, αλλά ταυτόχρονα… αιτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να αγοράσει τα 710 τμ. Αίτηση που ήδη εξετάζεται.

Η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας, επιβεβαίωσε στη zougla.gr την καταπάτηση της συγκεκριμένης δημόσιας έκτασης, στην οποία σήμερα υπάρχει τμήμα μεγάλου εμπορικού κέντρου, που κατασκεύασε ο κ. Αντωνίου και λειτουργούν γνωστές αλυσίδες καταστημάτων.

Όσο για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον «γαλάζιο» πλέον Φώτη Γκούπα, απόλυτη σιωπή για το πώς οι υπηρεσίες του επιδότησαν μία επένδυση σε δημόσια καταπατημένη έκταση.

Η καταπάτηση των 710 τμ, σε μια περιοχή «φιλέτο» του Βόλου, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα Βόλου, Αχιλλέα Ζήση να έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Στην καταπατημένη έκταση, ο επιχειρηματίας, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, έλαβε το ποσό των 986.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει υπόγειος χώρος στάθμευσης. Οι χώροι ναι μεν κατασκευάστηκαν, αλλά λειτουργούν ως χώροι στάθμευσης των καταστημάτων που λειτουργούν στο εμπορικό κέντρο του επιχειρηματία. Δε λειτουργούν δηλαδή ανταποδοτικά όπως προβλέπει ο νόμος. Ουσιαστικά, το ελληνικό δημόσιο χρηματοδότησε χώρους στάθμευσης για τους… πελάτες καταστημάτων ενός εμπορικού κέντρου.

Μετά τις καταγγελίες και την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποίησε έλεγχο (Σεπτέμβριος 2007) στη «Βόλος parking Α.Ε»,προκειμένου να διερευνήσει, αν λειτουργεί με βάση αυτά που η νομοθεσία ορίζει. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε και η εταιρεία κρίθηκε να λειτουργεί τον υπόγειο χώρο στάθμευσης… καθ΄ όλα νόμιμα.

Η επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας δηλαδή έκρινε, πως το parking λειτουργεί με βάση αυτά που ορίζει η νομοθεσία για τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου. Στην προκειμένη περίπτωση πως λειτουργεί ανταποδοτικά, ενώ ακόμη και τα μηχανήματα για την έκδοση εισιτηρίων είναι ακόμη… πακεταρισμένα.

Πρόσφατα, ρεπόρτερ της zougla.gr μπήκε και βγήκε ανενόχλητος με το αυτοκίνητό του στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, χωρίς να πληρώσει αντίτιμο και χωρίς βέβαια να τον σταματήσει κανείς. Παρόλα αυτά, η επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας δηλώνει πως «κόβονται κανονικά εισιτήρια».

Με τις αυθαιρεσίες στη συγκεκριμένη έκταση, ασχολήθηκε διεξοδικά και η τοπική εφημερίδα «Marconi Press», που καλείται να πληρώσει 1.500.000 ευρώ στον κ.Αντωνίου, για… συκοφαντική δυσφήμηση.

O επιχειρηματίας και καναλάρχης Άγγελος Αντωνίου, αρνήθηκε να σχολιάσει, για όσα καταγγέλλονται στη zougla.gr «Ασχολείται ήδη η δικαιοσύνη, δεν έχω να σας πω τίποτα», είναι η απάντησή του.

Ερωτηματικά δημιουργούνται από τη στάση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γενικού Γραμματέα Φώτη Γκούπα, για όσα η επιτροπή που όρισε δεν είδε, αλλά τα είδε και τα κατέγραψε ο ρεπόρτερ της zougla.gr.

Βέβαια, μπορεί και να υπάρχει κάποια εξήγηση. «Μετρήστε τις παρουσίες του κ. Περιφερειάρχη στο κανάλι του κ.Αντωνίου και θα καταλάβετε γιατί η επιτροπή δεν είδε αυτά, που εσείς είδατε στο υπόγειο parking», δήλωσε στη zougla.gr αιρετός της Μαγνησίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, λόγω … καναλάρχη.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου, νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τις σχέσεις πολιτικών παραγόντων της Μαγνησίας με τον επιχειρηματία (που κάνει τη δουλειά του) και το κανάλι του. Οψόμεθα ...

πηγή Μακελιό

Δεν υπάρχουν σχόλια: