Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Ενταξη των συμβασιούχων αορίστου χρόνου στην Διοικητική Ιεραρχία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581





Τρίτη 13 Μαΐου 2008



ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ





Στη Δημόσια Διοίκηση σήμερα, εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους υπό την στενή του όρου έννοια, υπηρετεί και μεγάλος αριθμός υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά όταν, με το π.δ. 164/2004, οι συμβάσεις αρκετών χιλιάδων συμβασιούχων μετατράπηκαν μαζικά από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στο μέλλον δε θα προστίθενται και όσοι προσλαμβάνονται με την ίδια έννομη σχέση.

I. Εγκαίρως είχε επισημανθεί ότι το ανθρώπινο αυτό δυναμικό το οποίο, σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό, διαθέτει πλούσια εμπειρία και αναβαθμισμένα τυπικά προσόντα, πρέπει πλέον ν’ αξιοποιείται καταλλήλως και στο πεδίο της διοικητικής ιεραρχίας. Αντίστοιχο είναι και το αίτημα που έχει υποβάλει η ΑΔΕΔΥ.

Α. Ήδη, στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη Αναθεώρησης του Συντάγματος, συζητείται και η πρόταση που υπέβαλλε για το ίδιο θέμα η Νέα Δημοκρατία και η οποία αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 103 παρ. 2,3,5 και 8. Στην Εισηγητική Έκθεση για την πρόταση αυτή τονιζόταν, μεταξύ άλλων: «Όπως είναι γνωστό, στη Δημόσια Διοίκηση σήμερα υπηρετεί ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Πέραν δε τούτου, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, θα προσλαμβάνεται στο μέλλον τέτοιο προσωπικό. Το προσωπικό αυτό, ενώ κατά γενική ομολογία διαθέτει πολλά προσόντα και μπορεί να προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες όπου υπηρετεί, δεν έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί αναλόγως στη διοικητική ιεραρχία. Οποιαδήποτε εξομοίωσή του, έστω και εν μέρει, με τους μονίμους υπαλλήλους δια της νομοθετικής οδού θα ήταν δυνατόν να εγείρει συνταγματικές αμφισβητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τη σταθερότητα των έννομων σχέσεων στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης».

Β. Ανεξαρτήτως όμως της έκβασης της τρέχουσας Αναθεώρησης,
και με δεδομένο ότι το μεν ΠΑΣΟΚ απέχει, τα δε Κόμματα της Αριστεράς δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να κινούνται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, κρίνεται σκόπιμο, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΑΔΕΔΥ, να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας μερικής ένταξης των συμβασιούχων αορίστου χρόνου στη διοικητική ιεραρχία.

II. Το σχέδιο αυτό κινείται προς τις εξής κατευθύνσεις:

Α. Ορίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του υπάγεται το προσωπικό πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ΙΔΑΧ του Δημοσίου, των Περιφερειών, των Αυτοτελών ή Ανεξάρτητων Αρχών, των νπδδ και των οτα α΄και β΄βαθμού που κατέχουν οργανική θέση, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις.

Β. Παρέχεται η δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης αντίστοιχης με αυτή που προβλέπεται στον Υπαλληλικό Κώδικα για τους μονίμους υπαλλήλους. Δηλαδή και στην περίπτωση του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) προβλέπεται βαθμολογική κλίμακα πέντε (5) βαθμών (Ε,Δ,Γ,Β,Α). Η εξέλιξη στους βαθμούς αυτούς γίνεται με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας. Περαιτέρω οι υπάλληλοι με βαθμό Α΄ αποκτούν δικαίωμα για την επιλογή τους σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γραφείου, Τμήματος ή Διεύθυνσης.

Γ. Ως κριτήρια για την επιλογή προϊσταμένων ορίζονται, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, τα προβλεπόμενα για τους μόνιμους υπαλλήλους.

Δ. Με τις μεταβατικές διατάξεις ρυθμίζεται το θέμα της κατάταξης του υπηρετούντος, κατά την δημοσίευση του νόμου αυτού, προσωπικού στους βαθμούς με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας, στον οποίο συνυπολογίζεται ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου στο Δημόσιο, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α. καθώς και ο χρόνος που αναγνωρίζεται ως πραγματική υπηρεσία με βάση ειδικές διατάξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τις Σ.Σ.Ε. 2007 της ΠΟΕ-ΟΤΑ (http://www.poeota.gr/index1.html) και βασει του αρ. 15 θα πρεπει να γνωρίζετε οτι υπάρχουν περιπτώσεις που ΔΕΝ αναγνωρίζεται η προυπηρεσία εργαζομενων ΙΔΑΧ.

Φιλικα
Β.S.