Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Συμβασιούχοι Πυροσβέστες

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αδιαφορία - εμπαιγμός
Eντονότατη
κριτική στην
κυβέρνηση από
το σωματείο τους
στα Χανιά


"Η αδιαφορία της κυβέρνησης, η αδιαφορία του Υπουργού Εσωτερικών είναι άκρως προκλητική απέναντι στον κλάδο και
τα προβλήματα". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων πυροσβεστών κ. Αλεξανδρος Φαραντάκης αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδυνή έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στα Χανιά στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων των πυροσβεστών από αορίστου σε ορισμένου χρόνου.
"Ενώ στην παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου τον Σεπτέμβριο είχε πει ο κ. Παυλόπουλος ότι σε 15 ημέρες θα μας δει, ακόμα περιμένουμε. Την ίδια στιγμή έχει δει τους μόνιμους 3-4 φορές και εμάς καμμία. Μας παίζει κρυφτό. Σε ό,τι αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας καμμία εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά την τροποποιήση του προεδρικού διατάγματος πως ότι ισχύει για το νόμιμο ισχύει και για τον συμβασιούχο τραυματία ή θανόντα, το έχουν ακόμα στα συρτάρια. Καμμία εξέλιξη ούτε σε αυτό. Γιαυτό και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε. Και ο κ. Ζαγορίτης όταν ήλθε στα Χανιά μας είπε ότι σε μια εβδομάδα θα συναντηθούμε. Πέρασε πάνω από ένας μήνας και τίποτα. Είναι άκρως προκλητικοί απέναντι σε αυτούς που αποκαλούσαν "ήρωες του καλοκαιριού. Τι έκαναν; Μας ξέχασαν αμέσως μετά τις εκλογές" ανάφερε ο κ. Φαραντάκης.
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Παυλόπουλου σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ ο κ. Φαραντάκης επεσήμανε πως οι συμβασιούχοι δεν παραξενεύτηκαν καθόλου από αυτήν την εξέλιξη.
"Αν ανατρέξουμε πίσω θα δούμε ότι ούτε την επέκταση της εργασίας από 4 σε 8 μήνες, δεν το ήθελαν και όμως το πετύχαμε. Mε τον αγώνα αρκει να είμαστε όλοι ενωμένοι και μονιασμένοι θα βγούμε εμείς νικητές στο τέλος. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και σε τοπικό επίπεδο να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας κάθε φορά που στα Χανιά παρευρίσκεται κάποιος υπουργός".
Μεγάλες οι ελλείψεις σε πυροσβέστες
Κάποια στιγμή στο μέλλον θα καλυφθούν σταδιακά τα κενά που υπάρχουν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Χανίων, απαντά ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Ε. Παντελάκη και Β. Νικολαΐδου.
Ο κ. Χηνοφώτης παραδέχεται ότι «οι πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της χώρας, σήμερα, εμφανίζουν σημαντικά ελλείμματα σε προσωπικό, έναντι της οργανικής τους δύναμης, αφού η συνολική δύναμη του σώματος είναι ελλειμματική κατά 30% περίπου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατάσταση αυτή, όπως είναι γνωστό, δε διαμορφώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά είναι απότοκος της μη πρόσληψης νέων πυροσβεστών επί αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί αυτό το έλλειμμα. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι η στελέχωση ορισμένων εξ αυτών, εξαιτίας του προαναφερόμενου ελλείμματος, είναι οριακή, με επιπτώσεις στο θέμα της χορήγησης των ημερησίων αναπαύσεων και κανονικών αδειών του προσωπικού, κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο. Ωστόσο οι υπηρεσίες, σύμφωνα και με τις εντολές και οδηγίες που τους έχουν δοθεί, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη χορήγηση στο προσωπικό των οφειλομένων αναπαύσεων και των κανονικών τους αδειών, μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς βεβαίως να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών», σημειώνει ο κ. Χηνοφώτης και προσθέτει:
«Για την αντιμετώπιση της προαναφερόμενης κατάστασης και συγκεκριμένα για την περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών, το υπουργείο μας θα προχωρήσει στη σταδιακή πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του πυροσβεστικού σώματος, με διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ήδη, έχει εγκριθεί η πρόσληψη 1300 πυροσβεστικών υπαλλήλων, κατά τα επόμενα δύο έτη. Στα πλαίσια βεβαίως αυτά θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της περαιτέρω στελέχωσης και των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Χανίων, λαμβανομένου πάντα υπόψη και του ισχύοντος καθεστώτος μεταθέσεων του προσωπικού, όπως καθορίζεται από τις κείμενες διατάξεις».

Πηγή.Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: