Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

Άγριο ξυλοδαρμό από βοσκό δέχτηκε χθες το μεσημέρι ένας κτηνίατρος στα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας, όπου είχε πάει για να εξετάσει τα πρόβατα μετά τη σφαγή.



Λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε ο κτηνίατρος από το βοσκό - ο οποίος φαίνεται πως είχε πολύ άγριες διαθέσεις - τραυματίστηκε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του και για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπαλλήλων του σφαγείου, θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής αλλά και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, που καταδίκασαν το γεγονός.

Ο κτηνίατρος Γιάννης Καραπίδης, ηλικίας περίπου 40 ετών, είχε μεταβεί στα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να προχωρήσει στην εξέταση των προβάτων. Ήταν μια εξέταση ρουτίνας, όταν ξαφνικά, λίγο μετά τις 3:30 μ.μ., δέχτηκε την απρόσμενη επίθεση του εξαγριωμένου βοσκού, ο οποίος φαίνεται πως είχε βγει εκτός εαυτού καθώς περίμενε αρκετή ώρα στη σειρά προκειμένου να εξεταστούν τα δικά του ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοσκός άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα, χωρίς ο κτηνίατρος να προλάβει να αντιδράσει. Μάλιστα, ο δράστης, όπως προκύπτει από την κατάσταση της υγείας του κτηνιάτρου, φαίνεται να τον χτύπησε με ιδιαίτερη μανία προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Ο κτηνίατρος, παρά τις προσπάθειές του, δεν τα κατάφερε να αντισταθεί στα πολλαπλά και ανελέητα χτυπήματα του βοσκού, ο οποίος τον εγκατέλειψε μόλις άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους.

Ο δράστης, μετά από το περιστατικό, τράπηκε σε φυγή. Κατάφερε να εξαφανιστεί χωρίς κανείς να τον εμποδίσει. «Όπως μας είπαν οι υπάλληλοι, ο άνθρωπος αυτός περίμενε τη σειρά του. Επειδή αργούσε να εξυπηρετηθεί, προέβη σε αυτή την πράξη. Τέτοια περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα. Αυτή τη στιγμή κανένας υπάλληλος δε θέλει να δουλέψει στην Κρήτη με αυτά που συμβαίνουν. Είναι ένα σοβαρό θέμα για την κοινωνία της Κρήτης και οι αρμόδιοι πρέπει να το δουν», τόνισε ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Ζαχαρίας Σωμαράς.


Αιμόφυρτος ο κτηνίατρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο. Στο σημείο έφτασαν και άνδρες της Αστυνομίας που άρχισαν να αναζητούν το δράστη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο και στη συνέχεια ο ίδιος υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, καθώς και σε αξονική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χτυπήματα που είχε δεχτεί τού είχαν προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία.
«Τα χτυπήματα που έφερε ήταν σοβαρά και για το λόγο αυτό τού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, καθώς επίσης και αξονική τομογραφία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ωστόσο, η νοσηλεία του στο νοσοκομείο κρίνεται αναγκαία», τόνισε ο υποδιοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Παναγιώτης Σπαθαράκης. Λόγω της σοβαρότητας των χτυπημάτων που έφερε ο κτηνίατρος η νοσηλεία του κρίθηκε αναγκαία, και μάλιστα έως αργά χθες το απόγευμα υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις.

πηγή Νέα Κρήτη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η απαξίωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας είναι ενα πολύπλευρο και πανελλαδικό πρόβλημα...τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και θα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνα...